Odalar bölge sorunlarını belirledi

15.02.2007
9 Mart’ta yapılacak olan “4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası”nda sunulmak üzere Ege bölgesinin sorunları Manisa OSB’de yapılan “4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası hazırlık toplantısıyla belirlendi.

9 Mart’ta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan “4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası”nda sunulmak üzere Ege bölgesinin sorunları Manisa OSB’de yapılan “4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası hazırlık toplantısıyla belirlendi. Toplantıya; Ege Bölgesindeki tüm Ticaret odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının başkan ve genel sekreterleri katıldı.

TOBB Başkan Yardımcısı ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz başkanlığında yapılan toplantıda söz alan Oda ve Borsa Başkanları, 4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası”nda Başbakana sunulmasını istedikleri bölgesel ve yerel sorunları maddeler halinde sundu.

SANAYİCİLER İÇİN DOĞALGAZ İTHALATI SERBEST BIRAKILMALI

Toplantıya katılan Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, özellikle doğalgazda arz güvenliğinin sağlanması için doğalgaz ithalatının serbest bırakılmasını gerektiğini dile getirerek, “Doğalgaz arz çeşitliliği ve rekabet için Yasal düzenlemeler yapılarak belli miktarda Doğalgaz kullanan Sanayiciler doğrudan doğalgaz ithal edebilmelidir. Böylece hem Sanayicimiz enerji maliyetlerinde dünya ölçeğinde rekabet şansı bulabilir hem de diğer enerji türü arzlarında yüksek fiyatlandırma kontrol altına alınabilir. Bu yüzden doğalgaz ithalatı serbest bırakılmalı. Bu konuda süren yasal düzenleme çalışmalarına hız verilerek Sanayicinin rekabet gücünü arttırıcı düzenleme yapılmalı” dedi.

Saka, KOBİ’lerin Mali kurumlara olan borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla çıkarılan kamuoyunda Anadolu Yaklaşımı adıyla bilinen yasanın uygulanmasında Mali sektörden kaynaklanan sorunların da Şurada dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka;  9 Mart 2007 tarihinde yapılacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili Bakanlar, üst düzey bürokratlar ile Oda ve Borsa Başkanlarının katılacağı 4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında Ege Bölgesinde Üretim yapan ve istihdam yaratan Sanayici ve Ticaret Erbabının yaşadığı sorunların Hükümete iletebilme imkanı bulunduğunu söyledi.

Saka, “Şura Öncesi bölgemizin Sanayi, Ticaret başta olmak üzere Sosyo ekonomik, Sağlık ve eğitim ve çevre ile ilgili sorunlar ve bunlara dair çözüm önerilerimiz Oda başkanlarımızın katkılarıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan toplantıyla belirlendi. Bölgesel sorunları ve çözüm önerilerimizin Şurada dile getirilmesinin bölge ekonomisi için önemli bir fırsat olacağına inanıyorum” dedi.