Taşımacılık Sektörü Bilgilenecek

19.01.2007
Aliağa Ticaret Odası, taşımacılık sektörünü bilgilendirecek. ALTO’nun düzenleyeceği toplantıda Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ömer Tekin konuşmacı olacak

Aliağa Ticaret Odası, 4925 Sayılı karayolu taşıma kanunu ve sonrasında yayınlanan yönetmeliklerle ortaya çıkan karayollarındaki taşımacılık mevzuatının uygulamaları hakkında sektör temsilcilerini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenleyecek.

Aliağa Ticaret odası ile Ulaştırma Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek toplantıda, Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, 25 Ocak 2007 Perşembe günü Aliağa Ticaret Odası üyelerine; taşımacılık kanunu, uygulamalar, denetimler ve cezai müeyyideler hakkında merak edilen tüm konulara açıklık getirecek.

Konuyla ilgili olarak Aliağa’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, 19.07.2003’de yürürlüğe giren 4925 Sayılı Karayolu Taşıma kanunu ve devamında Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik ve tebliğlerle birlikte karayolu taşımacılığında yeni bir döneme girildiğini ifade ederek, “Karayolları taşımacılığında çıkarılan yeni kanun ve yönetmelikler taşımacılık sektörünü düzenlerken, sektörde faaliyet gösteren bir çok firmanın uygulamalar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını görüyoruz. Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren birçok oda üyemiz, yayınlanan kanun, yönetmelik ve genelgelerle konu hakkında çeşitli belirsizliklerin oluştuğunu belirterek bu konuda Odamıza başvurmaktadır. Bu amaçla Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüzün katkılarıyla sektörel bilgilendirme toplantısı yapacağız” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka,  söz konusu yasa ve yönetmeliklerin, çeşitli cezai yükümlülükleri de içerdiğini ifade ederek bu konuda sektörde faaliyet gösteren kuruluşların bilgilendirilmesinin önemine işaret etti.

Aliağa Ticaret Odası olarak ilçede ticari tüm sektörlerin sorunlarını yakından takip ederek çözüm aradıklarını dile getiren Saka, “Avrupa Birliği’ne uyum kapsamında her alanda olduğu gibi karayollarında taşımacılıkla ilgili de birçok yeni düzenleme yapılıyor. Aliağa Ticaret odası olarak ilçemizdeki bu sektörlerde ticari faaliyet yürüten kuruluşların bu konuda mağduriyetini önlemek amacıyla 25 Ocak 2007 Perşembe günü Odamızda sektörel bilgilendirme toplantısı yapacağız” dedi.

Toplantıya, Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ömer Tekin’in konuşmacı olarak katılacağını ifade eden Aliağa Ticaret odası Başkanı Saka, “Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Sayın Ömer Tekin, Üyelerimizin yaşadığı sıkıntılara çözüm aramak ve bu konudaki mevzuat hükümlerinin uygulanması hakkında bilgilendirmek üzere yapacağımız toplantıya konuşmacı olarak katılacaktır. 25 Ocak Perşembe günü Saat 14:00’de yapacağımız sektörel toplantıya taşımacılık sektörüyle ilgili tüm kişi ve kuruluşları davet ediyoruz” dedi.