Ticaret Odası gazeteciler gününü kutladı

14.01.2007
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’da görev yapan basın mensuplarıyla Deniz Restaurantta düzenlediği yemekte bir araya geldi.

ALTO’nun yemeğine; Yeniasır, ATV, Sabah ve İzmir TV Aliağa Temsilcisi Erdal Çarboğa, Aliağa Ekspres Gazetesi Sahibi ve Cumhuriyet Gazetesi Temsilcisi Şahap Avcı, Cihan Haber Ajansı Aliağa Muhabiri Yunus Yeşilöz, Sahil Radyo Haber Müdürü Ediz Öztürk, Sahil Radyo Yayın Koordinatörü Ece Karaman, Aktif FM Temsilcisi ve Doğan Haber Ajansı Aliağa Muhabiri Kudret Karakulak, Aliağa Rapor Gazetesi Sahibi Ahmet Celal Özbilgin, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış ve Aliağa Ticaret Odası Basın Müşaviri Ali Osman Karatekin katıldı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka yemekte yaptığı konuşmada, “Medya mensuplarına ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Gününde medyamızın tüm çalışanlarına sizin değerli şahsınızda içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Ülkemizde Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli işlevler üstlenen, Çağdaşlaşma yolunda kamuoyu oluşturan, toplumun menfaatlerini savunan, evrensel meslek ilkeleri ışığında görevini onurluca sürdüren bağımsız ve güçlü basının, Ülkemiz ve yarınlarımız için yaşamsal öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Özgürlüğü ve demokrasiyi, kişisel kaygıların ötesinde, ahlaki ve toplumsal sorumluluk adına doğrunun ve gerçeğin tespiti için kullanan her medya mensubu, dünyada ve ülkemizde açık ve özgür toplumun güvencesidir” dedi.

Medya mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması medyamıza ve doğal olarak ülkemize daha da kuvvet kazandıracağının altını çizen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Basın sektöründe çalışanların yaşadığı mesleki ve ekonomik sorunların; toplumun ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle; çalışanı, meslek örgütü, işvereniyle birlikte oluşturacağı ortak irade ve dayanışma içinde aşabileceğine inanıyoruz. Sadece medya sektörünün değil, Türkiye’nin en önemli kazanımlarından biri olan 212 Sayılı yasanın kabulünün, mesleğin ilkeli, tarafsız ve saygınlığını koruyarak yapılabilmesi için yeni düzenlemelerle sürmesini umuyor; tüm çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.

Yemekte basın mensuplarının Aliağa’nın ekonomik gelişmeleri ile ilgili sorularını da yanıtlayan Adnan Saka, yemeğe katılan gazetecilerin görüş ve düşüncelerinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.