Odalar BAĞKUR için birleşti

12.01.2007
Aliağa’da Bağ-Kur sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan ticaret erbabı, esnaf ve sanatkarlar Bağ-Kur hizmetinin ay içinde sürekli verilmesini istiyor.

Geçtiğimiz Geçtiğimiz günlerde Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında tam donanımlı olarak hizmet vermeye başlayan Bağ-Kur Aliağa hizmet bürosunun ayda bir yerine  en azından haftada bir hizmet vermesini bekleniyor.

Bağ-Kur hizmet bürosunun hizmete açılması için katkı koyan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası da üyelerinin verilen hizmetten en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini belirtiyor.

Şoförler Odası üyelerinin Bağ-Kur’da en ufak bir işlem için bir günlük mesailerinin kaybolmasını istemediklerini belirten Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran, “1995 yıllarında Aliağa Ticaret Odası Başkanı Sayın Adnan Saka’nın girişimleriyle Aliağa’da ayda bir gün  hizmet veren Bağ-Kur, sonraki yıllarda bu hizmeti hedef kitleye yerinde vermek daha uygun olduğu için bugüne dek Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odasında hizmet vermiştir. Bugüne kadar Bağ-Kur hepimizin bildiği gibi ilçemizde ayda birgün ve seyyar bilgisayarlarla hizmet vermeye çalışmaktaydı. Bu da çeşitli sorunları beraberinde getiriyordu. Bu sorunları aşabilmek için Aliağa Esnaf Odası ile birlikte Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak tüm masraflarını ortaklaşa karşılayarak, sabit ve online bağlantılı her işlemin yapılabildiği Bağ-Kur bürosu oluşturduk.  Yer olarak da yine en uygun oda olduğu için Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda hizmet vermesine karar kıldık” dedi

Oda Başkanı Savran son olarak da “Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak üyelerimizin ayda bir gelen Bağ-Kur hizmetine katkı sağlamaktan Aliağa’dan bu hizmetin gitmesini önlemekten ve şoför esnafımızın İzmir’e kadar gidip para ve zaman kaybına uğramamasını sağladığımız için memnuniyet duymaktayız. Ancak şunu da hatırlatmak gerekir ki, Esnaf Odamızda ayda bir gün hizmet veren Bağ-Kur; ilçemizdeki tüm esnaflarımıza, Ticaret Odası üyelerine, Ziraat Odası üyelerine ve Tarım sigortalılarına da hizmet vermektedir. Aliağamız da hizmet anlamında bir boşluk doldurulmuştur" dedi.