58 Kişi Emlak Danışmanı Oldu

12.01.2007
Son yılların gözde sektörleri arasında yer alan Eflakçılık mesleğine kalite güven ve standart getirmek için bu sektörde çalışmakta olanlara çeşitli kurslar düzenleniyor.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen emlakçılık kurslarında mesleğin ilkeleri, temel kavramları, çalışma prensipleri, müşteri ilişkileri gibi mesleğe başlangıçta gerekli olan bilgilerin öğretiliyor. Halen bu mesleği yapanların da mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak, Aliağa Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kurslarda emlakçılara mesleğin incelikleri gösteriliyor.

Hızla sanayileşme ile birlikte sanayi ve konut amaçlı gayrimenkullerin yoğun bir şekilde el değiştirmesi Aliağa’da emlakçılık mesleğini cazip hale getirdi. Sektörün hareketliliği, Halen büro açarak faaliyet gösteren 40’a aşkın emlak komisyoncusunun yanı sıra gelecekte bu işi meslek edinmek isteyenleri de cezb ediyor.

Büyük ilgi üzerine Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü emlak komisyonculuğunu meslek edindirmek için Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda kurs düzenledi. Kursa katılan 58 kişi sertifikalarını aldı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2006/2007 Eğitim öğretim yılı eğitim faaliyetleri içinde planlanan 1. Emlak danışmanlığı kurslarını 63 Kursiyerin katılımıyla Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

1. Emlak Danışmanlığı kurslarına katılan 63 kursiyer emlak değerlendirme, tapu kadastro, şehir planlamacılığı, hukuk, genel görgü kuralları ve emlak beyanname konularında dersler gördü. Kurs sonunda yapılan sınavda 58 kursiyer başarılı olarak 100 Saatlik emlak danışmanlığı kursu sertifikası almaya hak kazandı.