Foça'nın Askeri Aliağa'nın bereketi

12.01.2007
Acemilik eğitimini tamamladıktan sonra yemin ederek çarşı izni için Aileleri ile birlikte Aliağa’ya gelen askerler, ilçeye ticari hareketlilik kazandırıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü acemilik eğitimini tamamladıktan sonra yemin ederek çarşı izni için Aileleri ile birlikte Aliağa’ya gelen askerler, ilçeye ticari hareketlilik kazandırıyor.

Foça Bağarası 7. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda er olarak vatani görevini yapmaya gelen askerler, acemi eğitiminin ardından yemin ederek çarşı iznine çıktı.

Geçtiğimiz hafta sonu, 1986/4 tertip olarak silah altına alınan yaklaşık 5 bin er, Aliağa’ya gelerek çarşı izinlerini geçirdi.

Cumartesi ve Pazar günleri memleketlerinden ziyaretlerine gelen aileleriyle birlikte çarşı iznini Aliağa’da geçiren askerler, özellikle yiyecek ve içecek satan Aliağa Esnafı için önemli bir gelir kaynağı oluyor.

86/4 tertip askerlerin geçtiğimiz Cuma günü yemin törenlerine katılmak için gelen ailelerinin bazılarının ilçede konaklaması otellerde de ayrı bir hareketlilik kazandırdı.

Foça Bağarası 7. Jandarma Komando Er Eğtim Alay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan yaklaşık 5 bin er Cumartesi ve Pazar günleri çarşı izinlerini Aliağa’da geçirerek ilçeye tatil günleri büyük hareketlilik getiriyor.