Aliağa'da Tehlikeli Atıklar Toplantısı

09.01.2007
İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar: “Kimse 18 Yıl Önceki Varillerin Faturasını Mevcut Bakana Yükleme Hakkına Sahip Değildir”

Aliağa’da İzmir İl çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından “tehlikeli Atıklar” konulu toplantı düzenlendi.

İzmir Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar başkanlığında Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Aliağa Kaymakamı Emri Osman Bulgurlu, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşan Tatar, geçmişte yapılan hataların bugünkü yönetime mal edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, ''Kimse 18 yıl önceki varillerin faturasını mevcut bakana yükleme hakkına sahip değildir'' diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile İl Müdürlüğünün tehlikeli atıklara karşı tavrının çok net olduğunu dile getiren Tatar, bakanlığın ''18 yıl önceki kirlilikten ben sorumlu değilim'' tartışmalarına girmeden toprağın altında bulunan varilleri tekniğine uygun olarak toplatıp bertaraf ettirdiğini kaydetti.

“Bakanlığımız eski tarih, yeni tarih ayırt etmeksizin pislikleri temizleme operasyonuna başlamış durumdadır'' diyen Tatar, endüstri ve sanayi kuruluşlarının başlangıçta atık yönetim planlarını yapmamış olmalarının sorunlara neden olduğunu iddia etti.

Hatalı davranış ve uygulamaları cezalandıracaklarını ifade eden Tatar, atık konusunun önemli bir sanayi kenti olan Aliağa'yı yakından ilgilendirdiğini, birikmiş ağır sorunların bir anda çözülmesinin mümkün olmadığını, ancak zaman içinde sorunların çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

Toplantıda, Tatar'ın konuşmasının ardından katılımcılara yeni çevre düzenlemeleri, katı atıkların depolanması, bertarafı konularına ilişkin sunumlar yapıldı.