Tehlikeli Maddenin Karayolu İle Taşınması Hakkında Genel Bilgilendirme Semineri

13.08.2014

Sayın Üyemiz;

24 Ekim 2013 tarihinde yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelik  kapsamında yıllık 50 ton üzerindeki tehlikeli madde taşımacılığına ve miktar sınırlaması olmaksızın tehlikeli atık taşımacılığına konu olacak faaliyetleri gerçekleştiren gönderen, yükleyen, paketleyen, dolduran, boşaltan, alıcı ve tank-konteyner/taşınabilir tank işletmecilerinin 01.09.2014 tarihine kadar “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi” alması zorunludur. Aynı zamanda 01.09.2014 tarihinden itibaren Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alan işletmelerin en geç 30 gün içinde Ulaştırma Haberleşme Bakanlığı’na istihdam ettikleri veya hizmet aldıklarıTehlikeli Madde Güvenlik Danışmanını bildirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmeyen işletmelere1000 TL idari para cezası uygulanacaktır.

26 Ağustos Salı günü 09.30-17.00 saatleri arasında odamızda mevzuat açısından zorunlu olan Genel Farkındalık Eğitimi konularını içeren bir genel bilgilendirme semineri düzenlenmesi planlanmaktadır. Firmanızın eğitim gerekliliklerinin belirleyebilmeniz için seminere işletme sahibi veya üst düzey yöneticilerin katılımında fayda görülmektedir.

En az 15 kişinin katılması halinde açılacak eğitime katılan kişilere seminer sonunda Genel Farkındalık Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Katılım bedeli 1 kişi için KDV dahil 295,00TL’dir.

Ödemeler ve başvurular aşağıdaki linkten yapılmaktadır.

İlgili personel bilgileri;

Seçil ŞAHİN