Tehlikeli atıklar toplantısı yapılacak

04.01.2007

Aliağa’da İl çevre ve orman Müdürlüğü tarafından Tehlikeli Atıkların Kontrolü yönetmeliği kapsamındaki mevzuat ve yükümlülüklerin değerlendirileceği bir toplantı yapılacak. 9 Ocak 2007 Salı günü saat 10:00’da Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda gerçekleştirilecek toplantıya İl Çevre ve orman Müdürü Doç Dr Osman Tatar ile çevre uzmanları ve Aliağa’daki işletme yetkilileri katılacak.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın imzasıyla Aliağa’daki kamu kurumlarına ve sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelere gönderilen söz konusu etkinliğe ait bilgi yazısında şu görüşlere yer verildi:

“Bilindiği üzere, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ile gerek atık üreticileri ve gerekse bertaraf edenlere çeşitli yükümlülükler verilmiştir.

Ancak, söz konusu yönetmelik çerçevesinde tehlikeli atıklar ile ilgili olarak Valiliğimizce (İl Çevre ve Orman Müdürlüğü) bugüne kadar yapılan çalışmalar ve denetimlerde, bazı işletmelerin söz konusu yükümlülüklerden  yeterince bilgi sahibi olmadığı, atıklarının niteliğini belirlemekte çelişkiye düştüğü, yönetmelik ile verilen sürelere uymadığı ve/veya istenen bilgi ve belgeleri eksik/yanlış doldurdukları tespit edilmiştir.

Bu nedenle, Valiliğimizce (İl Çevre ve Orman Müdürlüğü) söz konusu hususlara açıklık getirmek üzere öncelikle yönetmelik ve bu yönetmelik ile belirlenen yükümlülükler, kapsadığı atık türleri ve bu atıkların geçici/ara  depolanması, geri kazanımı/bertarafı konularında 09.01.2006 tarihinde saat 10:00'da Aliağa Ticaret Odası toplantı salonunda yapılacak olan toplantıya kurum/kuruluş yetkilinizin katılım sağlaması hususunda;  Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”