Süt ve Süt ürünleri üretimi ve ticaretiyle uğraşanlar için başvuru niteliğindeki “Yoğurt Bilimi ve teknolojisi” adlı eser yayınlandı.
Konusunu tamamen yoğurt üretimi ve teknolojilerine ayıran “Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi” kitabı yayınlandı. Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Barbaros Özer tarafından titiz bir çalışmanın sonucunda yazılan kitap süt işletmeleri ve mandıralar için temel eser niteliğine sahip bulunuyor.
10 yıllık bir araştırma sonucu yazılan kitap mevcut temel unsurların yanında yeni teknolojileri de okuyuculara sunmayı hedefliyor. Alanında tek Türkçe eser olan kitap Yoğurt üreten firmaların rehber kitabı niteliğinde olacak.
Yoğurdun tarihçesinden yoğurt çeşitlerine,yoğurdun mayalanmasından otomasyonuna kadar ve probiyotik yoğurttan meyveli yoğurt üretimine ve yoğurdun insan beslenmesindeki önemine kadar yoğurtla ilgili her türlü soruya cevap bulunabiliyor
Sidas Yayınevi tarafından piyasaya çıkan kitap 11 bölüm ve 500 sayfadan oluşuyor. “Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi” kitabı info@akademikgida.com dan yada 0232 441 60 01 numaralı telefondan edinilebilir.