ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ TUTARLARA YÜKSELTMELERİNE İLİŞKİN SON GÜN: 01.07.2014

26.06.2014
  •  A 

Bu çerçevede sermayeleri 50.000 Türk Lirasının altında olan anonim şirketler ile 10.000 Türk Lirasından az olan limited şirketlerin sermayelerini, 14.02.2014 tarihine
kadar bu miktarlara yükseltmeleri gerekmekteydi.

Bu konuda herhangi bir süre uzatımı yapılmamış ve sermayelerini belirlenen süre içerisinde yeni tutarlara yükseltmeyen şirketler, 14.02.2014 tarihinde infisah etmiş sayılmışlardır.

TTK Geçici 7 nci maddesi çerçevesinde bu şirketlerin ticaret sicilinde kayıtlı son adreslerine ve sicil kayıtlarına göre şirketi temsil ve ilzama yetkili kişilere ticaret sicili müdürlükleri tarafından bir ihtar yollanmış ve bu ihtar ilan edilmek üzere aynı gün Türkiye Ticaret Sicili Gazetesine gönderilmiştir.

Yapılan ihtar ve ilana rağmen, süresi içinde cevap vermeyen veya tasfiye memurunu bildirmeyen yahut durumunu kanuna uygun hale getirmeyen veya faaliyette bulunduğunu adres ve kanıtlarıyla birlikte bildirmeyen şirket ve kooperatiflerin unvanı ticaret sicilinden resen silinecektir. Resen unvanı silinecek şirket ve kooperatifler, Türkiye Ticaret Sicili Sanayi Gazetesinde ilan edilecektir.