Cumhuriyetimiz 83 Yaşında

28.10.2006
Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının insanlık tarihine yön veren çok önemli bir olay olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 83. yıldönümü ve Atatürk’ün doğumunun 125. yılı kapsamında bir mesaj yayınlayan Saka, “20. Yüzyılın tarihe yön veren çok önemli olaylarından biri Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti modeli, kurulduğundan bu yana dünya için örnek teşkil edebilecek yepyeni bir yönetim biçimine ve çağdaş ilkelere dayanan modern bir toplum örgütlenmesidir” dedi.

“Büyük Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve Anadolu insanının eseri, bir büyük hukuk devrimi olan Cumhuriyet, 20. Yüzyılın en başarılı toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyet sayesinde Türkiye evrensel hukuk prensipleriyle buluşmuş, Cumhuriyetin getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız yeni bir dinamizm kazanmıştır.” Diye konuşan Saka  “Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet, Türk milletinin uygar toplumlar arasına girmesini sağlamıştır. Uygarlığın gelişim sürecinde lider ülke olabilmek için en önemli rehberimiz Laik demokratik, çağdaş, hukuk devleti niteliğine sahip Cumhuriyetimizdir” Dedi.

Türk halkının, Laik, demokratik ve hukuk devleti niteliğindeki Cumhuriyeti büyük bir kararlılıkla yaşattığını kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 83. yılını kutluyorum” dedi.