El Cezire'den reklam atağı

27.10.2006
Katar'ın ünlü televizyon kanalı Al Jazeera (El cezire) 2006 yılı sonuna kadar Türk firmalarının reklamlarını ücretsiz olarak yayınlayacağını açıkladı

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları konsey Üyesi Adnan Saka, Kasım ayında İngilizce yayınlara başlayacak olan Katar’ın dünyaca ünlü televizyon kanalı Al Jazeera (El cezire) nin 2006 yılı sonuna kadar Türk firmalarının reklamlarını ücretsiz olarak yayınlayacağını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden, üyelere duyurulması amacıyla tüm Sanayi ve Ticaret odalarına bilgi verildiğini açıklayan Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, “Ününü Körfez savaşında yaptığı yayınlarla alan ve kısa sürede tüm dünyada tanınır hale gelen Al Jazeera televizyonu Kasım ayında İngilizce yayına başlayacak.  Söz konusu kanal, yayınlarında Sanayi Ticaret, Turizm, Kültür ve yatırım gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Türk Firmalarına, kanalın İngilizce ve Arapça yayınları ile internet sitesinde yer vereceğini Katar Doha büyükelçiliğimize bildirmiştir. Dışişleri Bakanlığı tarafından da TOBB kanalıyla tüm Odalarımıza bu konuda bilgi verilerek ücretsiz reklam vermek isteyen Türk firmalarının Al Jazeera TV’nin Stratejik Planlama Danışmanlığı ile iletişime geçmeleri bilgisi verilmiştir” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Al Jazeera TV’nin kapılarını Türk firmalarına açmasıyla ilgili TOBB’dan Odalara gönderilen yazıda, “kanalın reklamları 2006 sonuna kadar ücretsiz yayınlayacağını, 2007 yılı başında reklam veren firmalarla yeniden görüşüleceğinin bildirildiğini kaydederek, “Al Jazeera TV’de 2006 sonuna kadar ücretsiz reklam yayınlamak isteyen firmalar Al Jazeera TV Stratejik Planlama Danışmanı Peter Murphy ile görüşmeleri gerekmektedir.” Dedi.

Al Jazeera  İletişim Bilgileri

Peter Murphy