DTM Genel Kurulu Başlıyor

27.10.2006
“37. Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Genel Kurul Toplantısı” 29 Ekim – 01 Kasım 2006 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Dünyada 100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren 300’den fazla Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) bu yıl 37.si düzenlenecek olan “Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Genel Kurul Toplantısı” 29 Ekim – 01 Kasım 2006 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

TÜRK VE YABANCI FİRMALARIN TİCARİ EŞLEŞTİRİLMESİ

DTM Genel Kurul toplantısı hakkında Oda üyelerine çağrıda bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka, Genel kurul etkinlikleri kapsamında yurtdışından gelen ticari heyetlerin Türk firmalarıyla eşleştirilmesine çalışmalarının ya yapılacağını ifade etti.

KÜRESEL AKTÖRLER DTM KONGRESİNDE

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Genel Kurul Toplantısı’nın Türkiye’nin bölgesel ticari etkinliğini artıracak olan önemli bir fırsat yaratacağını söyleyen Saka, “Dünya Ticaret Merkezleri, her yıl düzenlenen Genel Kurul toplantılarına ticari heyetlerle beraber katılarak, genel kurulun yapıldığı ülkenin firmalarıyla bu heyetleri birebir buluşturmakta ve ticaret yapmalarını teşvik ederek uluslar arası ticaretin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyorlar. Böylesi global küçük büyük ticari aktörlerin katılacağı böyle bir organizasyonda üyelerimizi ve Türk sanayicinin etkin bir şekilde bulunması önem arzetmektedir” dedi.

Aliağa Ticaret odası Başkanı Saka Kongrenin, Yurtdışında yeni pazarlara açılmak için büyük fırsat olduğunu dile getirerek, Türk şirketleriyle iş yapmak isteyen yabancı firmaların Türk yatırımcısının ayağınıza geldiğini kaydetti

KONGRE TÜM KATILIMCILARA AÇIK

Türkiye ekonomisi için çok önemli bir fırsat olan bu kongreye ülkenin dört bir yanından herkesin davetli olduğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka, organizasyona katılmak isteyenlerin http://www.wtca2006istanbul.org/tr/ internet adresinden her türlü bilgi ve başvuru formunu alabileceğini kaydetti.

DÜNYA TİCARET MERKEZLERİ NEDİR?

Dünya Ticaret Merkezleri, uluslar arası ticaretin kalbinin attığı merkezlerdir. 1970 yılında New York’ta kurulan Dünya Ticaret Merkezleri Birliği (World Trade Centers Association-WTCA) tüm dünyaya yayıldı. Bugüne kadar 10’e yakın ülkede kurulan ve sayıları 300’ü aşan Dünya Ticaret Merkezleri, merkezi New York, ABD’de bulunan Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’ne (WTCA) bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Kâr amacı taşımayan Dünya Ticaret Merkezleri, şirketler ve işadamları arasındaki ilişkileri geliştirip, bilgi alışverişini kolaylaştırıyor; işbirliği olanakları oluşturuyor. Küresel ticaretin gelişmesinde önemli katkıları olan Dünya Ticaret Merkezleri, girişimcilere sınırsız olanaklar sunarken ülkeleri de birbirine yakınlaştırıp dünya barışına katkıda bulunuyor.