Büyükelçilerden ALOSBİ İlgisi

07.10.2006
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın “EBSO'yu dünyaya bağlamak” programı çerçevesinde davet edilen, Büyükelçiler, Aliağa’ya gelerek gemi söküm bölgesi ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Aliağa’da 10 milyon m2’lik alan üzerine kurulan ve Türkiye’nin en modern altyapısına sahip Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, çeşitli ülkelerin büyükelçi, konsolos ve diplomatik temsilcilerini ağırladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) “EBSO'yu Dünyaya Bağlıyoruz Programı” çerçevesinde düzenlediği 2 günlük geziyle İzmir'e gelen yabancı ülke temsilcileri, Aliağa’ya gelerek Aliağa Gemisöküm tesislerini ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın ile birlikte Aliağa ziyaretinde ilk olarak gemi Söküm tesislerini ziyaret eden 50 kişilik heyet, Türkiye’nin tek gemi söküm tesislerini büyük bir ilgiyle gezdi. Gemisöküm Sanayicileri Derneği Sözcüsü M.Ender Özer tarafından karşılanan heyet tesisler hakkında bilgiler aldı. Dernek sözcüsü Ender Özer, tesislerin AB standartları ve çevreci uygulamalar çerçevesinde iş ve işçi sağlığı, çevre düzenlemeleri ve yeniden yapılanma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gemisöküm tesisleri ziyareti bol bol fotoğraflar çekerek ölümsüzleştiren büyükelçi ve diplomatlar daha sonra Türkiye’nin özel sektör eliyle yapılan en büyük OSB si niteliğindeki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne (ALOSBİ) geçti.

ALOSBİ’de, yönetim kurulu Başkanı Atıl Akkan, Başkan vekili ve Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka ile Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından karşılanan heyete yaklaşık 1 saatlik bir brifing sunuldu. ALOSBİ’nin modern altyapısı ve yatırımcıların ilgisini de içeren brifingde büyükelçiler sık sık sorular yönelterek bölgenin avantajları, teknik ve kapasite özelliklerini öğrenmeye çalıştılar.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı N.Atıl Akkan, ALOSBİ’nin Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu düşünüldüğünde Doğu Akdeniz’in en modern ve bir çok avantajı içeren en büyük yatırım alanı olduğunu kaydetti. Kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşım olanakları, ucuz ve kaliteli enerji ile ihracat noktalarına yakınlığı sonucu ALOSBİ’de yatırımların büyük bir hız kazandığını kaydeden Akkan, “ALOSBİ, AB’ye girmek için büyük mücadele veren Türkiye’den önce AB’ye girmiş dev bir yatırım bölgesidir. Ülkemizin tüm yatırımcılarına biran önce burada yatırım yapmaları işin çağrımı yeniliyorum. Biz yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı sağlamak için hazırız” dedi.

Brifingin ardından büyükelçilerden oluşan heyet, bölgede bulunan ÇakmakTepe’ye çıkarak ALOSBİ’yi ve ALOSBİ İkinci Kısım altyapı İnşaatlarının yapıldığı alandaki çalışmaları büyük bir ilgiyle izledi. ALOSBİ Başkanı Atıl Akkan’a bölgede her geçen gün yükselen fabrikalarla ilgili sık sık sorular yönelten büyükelçiler ziyaretleri esnasında bol bol fotoğraf ve video çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ..

HABER TEXT

FOTO 1 ALOSBİ