Aliağa’da 2. Zeytin Hasat Şenliği Düzenlendi

18.10.2023

Aliağa'da zeytin hasadının başlaması dolayısıyla Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2. Zeytin Hasat Şenliği düzenlendi.

Hacıömerli Mahallesi’nde, Gryneion Mesire alanında düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkan Vekili Çağdaş Özçelik, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve Aliağalı üreticiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aliağa 2. Zeytin Hasat Şenliği kapsamında etkinlik olarak sabun yapımı, Zeytin Salamura ve Kırma Atölye etkinliği, Aliağa Ticaret Odası sponsorluğunda zeytinyağı tadım yarışması, zeytinyağlı yemek yarışması, tarlada zeytin hasadı, zeytinyağı fabrikası ziyareti ve zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Şenliğin devamında zeytinyağı tadım yarışması, zeytinyağlı yemek yarışması soncunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

İkramlar ve müzik dinletileri eşliğinde yapılan etkinliklerde katılımcılara çekilişle hediyeler de verildi.

• Aliağa’da 2. Zeytin Hasat Şenliği Düzenlendi