34 büyükelçi ALOSBİ’ye geliyor

03.10.2006
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye'de temsil edilen bütün ülkelerin büyükelçilerini 6-7 Ekim 2006 tarihlerinde Aliağa’ya getirerek ALOSBİ’yi gezdirecek

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) İzmir ve Ege Bölgesi'nin tanıtılması ve bölgeye yatırımcı çekmek için iddialı bir projeyi hayata geçiriyor. Dünya ekonomisinde söz sahibi olan 34 ülkenin büyükelçisini İzmir'de ağırlayacak olan EBSO, Ege'nin dünya ile birleşmesine büyük katkı sağlamayı amaçlıyor. İzmir'i ve Ege'yi her platformda tanıtmaktan başka şansları olmadığını belirten EBSO Başkanı Taşkın, bu kapsamda düzenlediklerini organizasyon ile bölge tanıtımının da önemli bir yol alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Dünya ile birleşmek

EBSO, Türkiye'de temsil edilen bütün ülkelerin büyükelçilerini 6-7 Ekim 2006 tarihlerinde İzmir'de ağırlayacak. "Ege'yi Dünya ile Birleştirmek" adlı organizasyonla biraraya gelecek olan Ankara'daki diplomatlar, iki gün boyunca Ege'nin 7 bin yıllık tarihini tanıyacak, organize sanayi bölgelerinde inceleme gezilerinde bulunacak. İngiltere, Hollanda, Belçika, Kanada, İsveç, İspanya, Avusturya, İsrail, Romanya, Hırvatistan, Moğolistan, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Meksika, Güney Afrika, Nijerya, Viet-Nam, Pakistan, Sırbistan, Kırgızistan, Hindistan, Moldova, Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Endonezya, Slovakya, Cezayir, Polonya, Bosna Hersek, Ürdün, Azerbaycan ve Sudan Büyükelçilerinden oluşan heyet, 6 Ekim Cuma günü ilk olarak Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunacak.

Organizelere ziyaret

Tire'nin ardından tarihi Efes harabelerini gezecek olan heyet, Crowne Plaza Otelde verilecek akşam yemeğinde de İzmir iş dünyasıyla biraraya gelecek.

Büyükelçiler, 7 Ekim Cumartesi günü de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni gezecek. Daha sonra Bergama'yı gezecek olan heyet aynı gün akşam Ankara'ya dönecek.

Bu arada Almanya'nın Çevre Bakanı Sigmar Gabriel, 5 Ekim Perşembe günü EBSO'ya geliyor. Sigmar Gabriel ve beraberindeki heyet, EBSO'ya da yapacakları ziyarette Egeli sanayicilerle bilgilendirme toplantısı da yapacak.

Başka çaremiz yok

İzmir ve Ege'nin yatırımcılar için büyük avantajlara sahip olduğunu ancak bunu yeterince anlatamadıklarını ifade eden EBSO Başkanı Tamer Taşkın, göreve geldiği ilk günden bugüne, tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi. EBSO'da neredeyse her gün bir ülkeden heyeti ağırladıklarını dile getiren Taşkın, şöyle konuştu: "Bölgemizi tanıtmaktan başka şansımız yok. Yurtdışına gittiğimizde Türkiye denilince daha çok İstanbul biliniyor. İzmir'i bilen yok. Biz 1.5 yıl içinde yaptığımız çalışmalarda her platformda İzmir'i ve Ege Bölgesi'ni tanıttık. Bundan sonra da tanıtmaya devam edeceğiz. İzmir'de ağırlayacağımız 34 büyükelçiye de bölgeyi her yönüyle tanıtacağız. Onlar da gördüklerini kendi ülkelerine rapor edeceklerdir. Tanıtım çalışmaları bundan sonra da tüm hızıyla sürecek. Biz geldiğimizde 'EBSO'yu dünyaya açacağız' dedik. Bu lafla olmaz. Biz de icraatlarımızla bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Küreselleşen dünyada kendini tanıtmadın mı, bıkmadan usanmadan iş yapacağın ülkelere ve şirketlere gitmedin mi yerini alamazsın. Bu tür organizasyonları daha da artırmaktan başka şansımız yok."