EBSO Başkanı Taşkın Aliağa’da

02.10.2006
Ege bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın Aliağa’ya gelerek Gemi söküm Sanayicileri Derneğini ziyaret etti. Taşkın, "Gemi Söküm, duyduğumdan çok daha güzelmiş" dedi.

Ege bölgesi Sanayi Odası (EBSO)  Başkanı Tamer Taşkın Aliağa’ya gelerek Gemi söküm Sanayicileri Derneğini ziyaret etti. Gemi Söküm Sanayicileri Derneği Binasında Atık Madde Çeşitleri, Bertarafı ve Gemi söküm iş güvenliği hakkında bir brifing alan Taşkın “İş güvenliği ve Atıkların bertarafı için cirosunun %30’unu yatırım yapan başka bir sektör yok. Ben çok etkilendim” dedi.

BU SEKTÖRÜN ARKASINDA DURMAMIZ LAZIM

Aliağa Gemi Söküm tesislerinde inceleme gezisinde bulunan Tamer Taşkın, gemi söküme ilk defa geldiğini belirterek, “Gemi Söküm, duyduğumdan çok daha güzelmiş. Zaten bizim çok inandığımız bir sektör Gemi söküm sektörü. Dünyada bu kadar ihtiyaç olan bir sektörü biz burada 20 yıldır kullanmışız. Bu kadar bilgi birikimi var. Bu kadar istihdam sağlıyor. Bu sektörün arkasında durmamız lazım. Eksikleri varsa her sektörün eksiklerini tamamladığı gibi eksiklerini tamamlar.” Dedi.

EBSO Başkanı Tamer Taşkın şöyle devam etti: “Gemi sökümü bir sektör olarak gördüğünü ifade eden Taşkın ‘Burası 5 km ötedeki 6 tane Demir Çelik Sektörünün ham maddesini üreten Gemisöküm sektörü. Demir Çelik fabrikalarını, Metal Enjeksiyon Fabrikalarını, Bakır Hurda Fabrikalarını besleyen yer yani burası. Biz ya burada gemilerimizi söküp hurdalarımızı işleyerek binlerce kişiye ekmek sağlayacağız. Ya da bunları başkaları yapacak aç kalacağız”