Emlak Danışmanlığı Eğitimleri ve Sınavları hk.

24.05.2023

Sayın Üyemiz;

Bildiğiniz üzere Emlak Sektörü ile ilgili Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 5 Haziran 2018 tarih ve 30442 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik gereği taşınmaz ticareti yapmak isteyen işletmelere yetki belgesi alınması zorunluluğu getirilmiş, yetki belgesi alınabilmesi için gereken belge ve şartlar ise yönetmeliğin 6.Maddesinde belirtilmiştir.

Anılan şartlardan “Sorumlu emlak danışmanlarından en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması” ve “Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olması”nın yerine getirilmesi için odamızda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Sorumlu Emlak Danışmanlığı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavları 2019 yılından bu yana Odamızda düzenlenmektedir. Taleplerinizi odamız Eğitim Birimine iletebilirsiniz.

En az 100 saatlik Emlak Danışmanlığı Eğitimi zorunluluğu için ise bazı eğitim alternatifleri aşağıda verilmiştir.

Odamızca organize edilecek eğitim ya da mesleki yeterlilik sınavlarına katılmak isteyenlerin aşağıdaki iletişim bilgilerinden odamız eğitim birimi ile irtibat kurmalarını rica ederiz.

Saygılarımla,

Sezen AKYILDIZ GÜRGEN

Ek: Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik

Eğitim Birimi:

02326551991 dh.5

Emlak Danışmanlığı Eğitimleri

Alternatif 1

Alternatif 2

Yüz yüze

Online/Asenkron

Pazartesi/Çarşamba/Cuma, Sabah (9:30-13:30) ya da Akşam (17:00-20:00) grupları

Eğitim günleri

Başlama ve sona erme zamanlarını katılımcı kendisi karar verir.

Eğitim Süresi

2 Ay (100 saat)

Eğitim Süresi

Videoların izlenme süresine göre katılımcı belirler. (100 saat)