ALOSBİ'de İlkyardım Eğitimleri

29.09.2006
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ve yüklenici şirket AKFEN çalışanlarına İzmir Tabip Odası tarafından sertifikalı temel ilkyardım eğitimi verildi.

Aliağa’da yapımı süren ve tesislerin hızla yükselmekte olduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) çalışanlara yönelik sertifikalı eğitim programları hızla gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan yangına müdahale eğitimlerinin ardından ALOSBİ’de bu hafta da İşyeri Temel İlkyardım eğitimleri verildi.

İzmir Tabip Odası, ALOSBİ ve ALOSBİ yüklenici şirketi AKFEN işbirliğinde gerçekleştirilen 2 günlük eğitimlerde Sağlık Bakanlığından Sertifikalı eğitmenlerce 16 saat boyunca çalışanlara temel ilkyardım bilgileri verilerek uygulamalı olarak gösterildi. İki günlük eğitimi tamamlayan 30 kişi sınava girerek Sertifika almaya hak kazandı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, ALOSBİ’de iş- işyeri ve işçi sağlığını korumaya yönelik bir dizi eğitimlerin düzenli olarak çalışanlara verildiğini ifade etti.

Saka yaptığı açıklamada; “İlk yardım, kaza anından ilk tıbbi müdahale yapılıncaya kadar insan yaşamını korumaya yönelik en önemli zaman diliminde yapılanları kapsar. İlk yardım uygulaması, yaralının hayatta kalmasıyla çok yakından ilgili olduğundan yaşamsal öneme sahiptir. Bundan dolayı bu tür eğitimleri son derece önemsiyoruz” dedi.

“İlk yardım Yönetmeliği gereğince (Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 personel için 1, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde her 10 personel için 1 olmak üzere Temel İlkyardım Eğitimi sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur” diye konuşan Saka, “İş ve İşçi Sağlığı ile ilgili Yönetmeliklerde AB uyum yasaları çerçevesinde yapılan değişikliklerle iş yaşamına giren İşyeri temel ilk yardım eğitimlerini ALOSBİ olarak İzmir Tabip Odası’nın işbirliğinde çalışanlarımıza verdik. Bu eğitime çalışanlarımızın yüzde 10’u katıldı.” Dedi.

Adnan Saka yaptığı açıklamada; “İzmir Tabip Odası’nın desteğiyle, Sağlık Bakanlığı’ndan eğitmen sertifikasına sahip 4 eğitmen, 2 sınıfta 16 saat boyunca temel ilk yardım uygulamaları konusunda çalışanlara eğitimler verdi. Acil durum Müdahale Planına göre 30 kişi bu eğitimi aldı. Eğitim sonunda sınavı kazananlar belge almaya hak kazandı” dedi.

Eğitim Sertifika programında;  Genel İlkyardım Bilgileri, İlkyardımcının müdahale ile ilgili yapması gerekenler,  Hasta, Yaralı ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi, Temel Yaşam Desteği, Kanamalarda İlkyardım, Yaralar, Yanık, Donma ve Sıcak Çarpmalarında, Zehirlenmelerde İlkyardım, Kırık, Çıkık ve Burkulmalarda, hayvan ısırmalarında  İlkyardım ve Hasta -yaralı taşınmasında genel kurallar konusunda kapsamlı eğitimler verildi.