ALTO ORGAN SEÇİMLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14.10.2022

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) 4 buçuk yılın ardından 12 Ekim Çarşamba günü seçime gitti. Yeni dönemde ALTO’yu yönetecek, kentin ticari hayatına yön verecek meclis ve meslek komitesi üyelerinin belirlendiği seçimde toplam 1176 kişi oy kullandı. Oylardan 9 tanesi geçersiz sayılırken, geçerli oy sayısı 1167 oldu.

14 meslek grubundan toplam 82 meslek komitesi üyesi ile bu meslek komitesi üyelerinin içinden seçilecek 34 meclis üyesinin seçimi için oy kullanmak üzere sandığa giden Oda üyelerinin seçime ilgisi yoğun oldu. Oy kullanma hakkı olan 1607 üyeden 1176’sı seçimde oyunu kullanırken, seçime katılım oranı yüzde 73 olarak gerçekleşti.

ALTO Meslek Komitesi, Meclis Asil ve Yedek Üyeleri’nin seçildiği, oy verme işlemleri, sabah 09:00 itibari ile başladı. Saat 17:00’da sona eren oy verme işlemleri ile Aliağa Ticaret Odası’na üye meslek grupları temsilcilerinin seçimi tamamlandı. Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlerde 2022 ve 2026 döneminde Aliağa Ticaret Odası meslek komitelerinde ve mecliste görev yapacak üyeler belirlendi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen seçimlerde Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk’ün mavi listesi 14 meslek komitesinin 13’ünü kazanırken; ALTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Erdem’in sarı listesi 1 meslek komitesini kazandı.

Meslek komitesi üyeleri ve meclis üyeleri seçimlerinin ardından ortaya çıkan yeni meclis üyeleri, 15 Ekim Cumartesi günü (Yarın) Aliağa Ticaret Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu Üyelerini ve Birlik Genel Kurul Delegesini belirleyecek.

• ALTO ORGAN SEÇİMLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ