KATAR & TÜRKİYE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI VE B2B GÖRÜŞMELER / 16-17 KASIM 2021

08.11.2021
  •  A 

 

Sayın Üyemiz,

Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında, Katar Kalkınma Bankası'nın (Qatar Development Bank- QDB) desteği, Grant Thornton Türkiye’nin ev sahipliği ve Odamız eş organizatörlüğünde 16-17 Kasım 2021 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus İstanbul’da “Katar & Türkiye Ticari İş Birliği Toplantısı ve B2B Görüşmeler” etkinliği gerçekleştirilecektir.

Yeni pazar arayan Katarlı işletmeler ile yatırımlarını küresel portföylerle güçlendirmek isteyen Türk şirketlerini bir araya getirmeyi hedefleyen toplantı, iki ülke ticaretinin karşılıklı olarak gelişmesine yönelik atılan öncü adımlar arasında yer almaktadır.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaşması hedefiyle gerçekleştirilecek söz konusu toplantıda, Türk yatırımcılar açısından önem arz eden polietilen, ilaç, propilen, elektrik devresi ekipmanları gibi sektörlerde çözümler sunan Katarlı katılımcılar, yerli yatırımcılar ile bir araya gelecektir.

Türk yatırımcıların doğrudan ilişki kurmasına fırsat sağlayacak etkinlikte iki oturum gerçekleştirilecektir. “Küresel Rekabette Yurtdışı Yatırımların Önemi” başlıklı 16 Kasım tarihli ilk oturumda Akdeniz havzasında ve çevre ülkelerde etki alanını arttıran Türkiye'nin ve Türk girişimcilerin rekabet gücünü artırmak için dış yatırım etkinlikleri ve pratikleri konuşulacak olup, 17 Kasım’da ise, 2023 ticaret hedefi doğrultusunda yol haritası ve bu haritanın nasıl kurgulanacağı tartışılacaktır.

Katarlı üreticiler ile yapılacak olan ikili görüşmeler Safe & Secure standartları kapsamında alınan tüm sağlık önlemleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Etkinliğe ilişkin program, katılımcı Katarlı firmaların bilgileri ve kayıt formu https://www.qatarb2b.net/#slider adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımla,

Aliağa Ticaret Odası