Rotterdam Heyeti, Alsancak Limanında!

12.09.2006
Rotterdam Belediye Başkanı Ivo Opstelten, Rotterdam Ticaret Odası Başkanı Frans Lavooij ile birlikte 25 kişilik Rotterdam Ticaret Heyeti, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leziz Özden Çokdeğer,Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Altuğ, Şube Müdürü Erol Çağlar ile Danışman Halil Hatipoğlu’nun kabul ettiği heyet yetkilileri, İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi konusunda bilgi istediler. Heyete, DTO İzmir Şubesi yetkilileri tarafından özelleştirme ile ilgili süreç, limanın genişletilmesi ve körfez derin suyolu tarama projesinin yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi.

Rotterdam Heyeti, İzmir’den yapılan ihracatlarda Rotterdam Limanı’nın önceki yıllara oranla daha az kullanıldığını belirterek, kullanımın artması için İzmirlilerin beklentilerini içeren anket yapılmasını istediler.

Rotterdam Belediye Başkanı Ivo Opstelten, anket ile ilgili soruların en kısa sürede hazırlanarak, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne ulaştırılacağını bildirdi.

Görüşmelerin ardından İzmir Alsancak Limanı’nı ziyaret eden Rotterdam Heyeti’ne, liman işletmesi yetkilileri tarafından teknik ve istatistiki bilgi verildi. Özellikle Rotterdam Limanı bağlantılı konteyner taşımacılığı üzerinde duran heyet, Alsancak Limanı’ndan feeder denilen küçük tip konteyner gemileriyle Akdeniz’de aktarma limanlarına taşıma yapıldığı için Rotterdam Limanı’nın daha az kullanılmasının doğal olduğunu dile getirdiler. Özellikle limandan gerçekleştirilen ihraç yüklerinin cinsi ve niteliği üzerinde duran heyet, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nu ziyaret etti.