ALTO BAŞKANI ERTÜRK’TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ALTO BAŞKANI ERTÜRK’TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
19.07.2021
  •  A 

 

 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ülke olarak salgın koşulları altında ikinci kez Kurban Bayramı kutlamaya hazırlanıldığını hatırlatarak, "Sağlık, ekonomik ve psikolojik açıdan daha iyi günlere ulaşmak için bu bayramda da maske, mesafe ve temizlikle ilgili tedbirleri elden bırakmayalım" dedi.

ALTO Başkanı Ertürk, Kurban Bayramı için bir kutlama mesajı yayımladı. Bayramların birlik ve beraberliğin, huzur ve yardımlaşmanın en yoğun yaşadığı günler olduğunu kaydeden Ertürk, manevi iklimin yoğunlukla yaşandığı bu kutsal günlerin ardından tüm dünyada sağlığın ve mutluluğun hüküm sürmesini diledi.

Başkan Ertürk bayram mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yaklaşık 2 senedir tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanların sağlığına, ticari hayatın devamına büyük olumsuzluklar yansıtan Kovid-19 salgınından henüz kurtulmuş değiliz. Önümüzdeki  süreçte yeni varyantlarla birlikte 4. dalgaya yakalanmamak için elimizdeki en büyük güç, aşı olarak toplumsal bağışıklığın sağlanmasıdır. Aşılanmak hastalığa yakalanmaktan çok daha sağlıklı bir yöntemdir.  Uzun süredir bunaldık, kısıtlamalar ve tedbirler gerek sosyal hayatımızda gerek te ekonomik yaşamımızda büyük sıkıntılara yol açtı.  Ancak eski normal hayatımızı esir alan bu süreçten aşıyla kurtulabiliriz.

Önümüzdeki sonbahar aylarında, okulların da açılacağını öngörmemizden dolayı ayak hareketlerinin çok artacağı ve mevsim dolayısıyla kapalı ortamlarda daha çok bulunulacağı hepimizin malumu. Bu kritik dönemde sağlığımız başta olmak üzere sosyal ve ticari hayatımızında olumsuz etkileneceğini göz önünde bulundurduğumuzda, çevremizdeki tanıdıklarımız dahil olmak üzere aşı olma hakkı gelen herkesi aşı olmaya yönlendirmek; hem hayati hem de ticari döngülerimizin ve öngörülerimizin artmasına, hayatımızın kolaylaşmasına fayda sağlayacaktır. Anılan sebeplerden dolayı Kurban Bayramında da tedbirleri elden bırakmayalım ve sağlıkla mutlu günlere hep birlikte ulaşalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin, hemşerilerimizin ve Aliağa iş dünyasının Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın ülkemize, ulusumuza ve tüm dünyaya sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”