İş Makinası kursları başlıyor

12.09.2006

Aliağa Ticaret Odası İle Makine Mühendisleri Odası Aliağa Şubesi işbirliğinde İş Makinası Operatörlük kursları düzenlenecek. Aliağa Ticaret odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, İlçede sanayi kuruluşlarının son dönemde artan iş makinesi operatörü ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenlenen kursun 5 gün süreceği belirtildi..

Aliağa Ticaret Odası Seminer ve Toplantı  salonunda düzenlenecek 5 günlük kursta teorik eğitimin yanı sıra bir gün de uygulamalı eğitim verilecek. Dört gün sürecek kurs 18  Eylül 2006 Pazartesi günü saat 18:00'de başlayacak ve Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak.

Eğitim boyunca kursiyerlere iş makinelerinin her türlü ataşman ve ekipmanlarının tanıtılması ve doğru kullanılması, iş makinesinin kullanımında emniyet ve güvenliğin sağlanması, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması, aracın ayarları ile ilgili becerilerin kazandırılması, iş makinelerinin periyodik bakımları, arıza belirtilerinin yorumlanabilmesi, müdahale edilebilecek arıza türleri, iş makinelerinin özelliklerine göre enerji tasarrufu ve çevre ilişkisi, iş makinesinin taşıma kurulları, her türlü inşaat çalışmaları sırasında yapılacak trafik işaretlemeleri ve iş makineleri kullanımı konusunda eğitim verilecek.

Aliağa’da Sanayi kuruluşlarının ihtiyacı uyarınca forklift, looder, greyder, dozer, vinç ve benzeri iş makinelerinin sürücülerine yönelik yetkilendirme kursuna katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyleyen Makine Mühendisleri Odası Aliağa Temsilcisi Tugay Yıldırım, “İş makineleri kullanıcısı Operatör Kurs yönetmeliği uyarınca forklift, loder, greyder, dozer, vinç gibi iş makineleri Operatörlerinin eğitimleri ve eğitimde başarılı olanlara sertifika verilmesi yetkisi Makine Mühendisleri Odası’na verilmiştir. Bu yetki kapsamında biz de Aliağa’da Ticaret Odamızla birlikte Operatörlük kursları düzenliyoruz. Bundan önceki kurslarımızda büyük ilgi görmüştük. Sonbahar dönemindeki bu kursumuza da katılımın büyük olacağını düşünüyoruz” dedi.

Aliağa Ticaret Odası ile MMO işbirliğinde geçtiğimiz yıl da aynı kurslar gerçekleştirilmiş ve çok sayıda kursiyer operatör sertifikası almıştı. İlçede bu yönde artan talep üzerine bu eğitimlerin dönemler halinde yapılacağı kaydedildi.