ALTO BAŞKANI ERTÜRK: Nefes kredisi üye işletmelere katkı sağlayacak

ALTO BAŞKANI ERTÜRK: Nefes kredisi üye işletmelere katkı sağlayacak
18.05.2021
  •  A 
 
 
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, pandemiden etkilenen Esnaflar ve KOBİ'ler için açıklanan Nefes Kredisi destekleri ile ilgili, "Nefes Kredisi'nin, salgın yüzünden önemli ciro kaybı yaşayan üye firmalarımız ve sektörlerimiz için bir can suyu olacağını ve güçlerini yeniden toplamalarına olanak sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.
 
Üç yıl öncesinden beri ekonomik anlamda içerisinde bulunulan sıkıntılı sürecin yanı sıra bir buçuk yıla yakın süredir devam eden pandemi nedeniyle Esnaf ve KOBİ'lerin sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Ertürk, “Üye işletmelerimiz için geçtiğimiz dönemlerde de Oda olarak tüm kaynaklarımızı kullanmıştık. Bu dönemde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üzerinden Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde yapılan görüşmeler sonucunda yeniden Nefes Kredisinin üyelerimiz için devreye alınması bizleri mutlu etmiştir. Üyelerimizin ucuz finansmana ve uygun koşullarda krediye ihtiyacı olduğu şu günlerde, Nefes Kredisi’nin bir nebze de olsa üyelerimizin sorunlarını gidereceğine inanıyor ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
İhtiyacı olan işletmelerin her daim yanlarında olmaya ve sorunlarını ilgili makamlara taşımaya devam edeceklerini söyleyen Ertürk, Oda olarak kaynaklarımızı son kuruşuna kadar üyelerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca Devletimizden tüm kredi borçlarının faizsiz 6 ay ertelenmesi talep ediyoruz. Üyelerimizin ticari hayatlarına sağlıklı devam edebilmeleri için SSK ve vergi prim borçlarının ertelenmesi, devlet alacaklarının ertelenmesi ve kredi taksitlerinin ötelenmesi talep ediyoruz. Umuyoruz ki bu beklentiler konusunda da olumlu adımlar atılacaktır. Destek paketlerinin çıkmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederiz" diye konuştu.