Şoförlere SRC Belgesi duyurusu

07.09.2006
Şoförlüğü meslek olarak yapanların almaları gereken SRC türü belge müracaatlarının 31 Aralık 2006 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Şoförlüğü meslek olarak yapanların almaları gereken SRC türü belge müracaatlarının  31 Aralık 2006 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran yaptığı açıklamada; Şoförlük mesleğini yapacak olanların SRC türü belge almalarının  zorunlu olduğunu söyledi.

Savran “1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yapılacak trafik denetlemelerinde SRC mesleki belgesinin görevlilere gösterilmesi zorunlu olacak. SRC belgesi olmayanlara cezai işlem uygulanacak. Bunun için meslektaşlarımızın en kısa sürede odamıza veya bu konuda bakanlıkça SRC belgesi vermeye yetkili Ankara  Gazi Üniversitesine  telefon veya faksla müracaat etmeleri gerekiyor’’ dedi

Osman Savran açıklamasında şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanlığının yaptığı son düzenlemeyle  25 Şubat 2006 tarihi itibariyle en az 3 yıl şoförlük mesleğini yaptığını belgeleyen esnafımıza hiçbir eğitim ve sınava katılmadan, doğrudan SRC belgesi  verilecek.  3 Eylül 2004 tarihinde yayınlanan Karayolu Taşıma Kanunu Mesleki Yeterlilik Yönetmeliği gereğince ülkemizde şoförlük mesleğini yapacak olanların SRC türü belge almaları zorunlu kılınmıştır. Bu sebeple Ulaştırma Bakanlığı’nın 25 Aralık 2005 tarihinde Gazi Üniversitesi ile yaptığı protokol gereğince SRC türü belgeler Gazi Üniversitesi tarafından verilmektedir. Şoför esnafımız ayrıntılı bilgi için Gazi Üniversitesi İnceleme Değerlendirme Merkezi’nin  0 312 2022151 – 52 – 53 ve  54 nolu telefonlarının yanı sıra  0 312 2022150 ve 57 nolu fakslarına veya odamıza müracaat edebilirler”