ALTO VE HALKBANK ARASINDA "PARAF KART TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ" İMZALANDI

ALTO VE HALKBANK ARASINDA "PARAF KART TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ" İMZALANDI
31.12.2020
  •  A 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile HalkBank arasında, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere başlatılan "Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile HalkBank Aliağa Şubesi arasında protokol imzalandı.

"Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Protokolü" Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve HalkBank Aliağa Şube Müdürü Nadir Erhan Yılmaz arasında  imzalandı.

İmzalanan protokol ile Oda üyeleri, HalkBank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından faydalanabilecek.

Protokolle ilgili açıklamada bulunan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk; “Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan “Paraf Kart” ile üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Aliağa Ticaret Odası olarak; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine 10 gün kadar önce Ziraat Bankası ile de benzer bir protokol imzalamıştık. İmzalamış olduğumuz söz konusu protokollerin üyelerimizin büyük sıkıntılar yaşadı bu zorlu dönemde finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

HalkBank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde Oda üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Ertürk; “Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde HalkBank ile yaptığımız bu protokolle üyelerimiz nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkânından faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.