30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz

29.08.2006
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Zaferin, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelemesi yanında dünyanın yeniden şekillenmesinde de büyük etkisi olduğunu söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada 30 Ağustos 1922’de kazanılan Zaferin, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelemesi yanında dünyanın yeniden şekillenmesinde de büyük etkisi olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferi'nin sadece işgale son veren bir savaş değil, yüz yıllık bir uykudan uyanış olduğunu ifade eden Saka “Tarih sahnesinde yeniden ve daha güçlü olarak yer almamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük direnişinin tarihte az rastlanan bir destanıdır. Ulusal tarihimizde bir çok büyük zafer yaşanmıştır ancak 30 Ağustos zaferi sadece bizim geleceğimize yön vermekle kalmayıp dünya tarihine de yön vermiştir. Aydınlık yarınların habercisi olan bu zafer ulusumuzun varlığını bütün dünyaya kabul ettirmiş vatandaşlarımıza çağdaş bir yaşamın kapılarını açmıştır. Bu zafer, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yüz yıllık bir uykudan uyanış, modern yaşamın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel reformları başlatmak için ilk kıvılcımdır.” Dedi.

30 Ağustos Zaferinin,  güç koşullara rağmen ulusal birlik bilinci ve vatan sevgisiyle kenetlenerek kazandığını belirten Saka  “Tarihin akışını değiştiren bu büyük bağımsızlık mücadelesinin neticesinde bağımsız,  demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmış, bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlara uzanan yolu aydınlatılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramının 84. yılında, ulusumuza bu günü yaşatan büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularımla anıyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” Dedi.