ODAMIZA GİRİŞLERDE HES KODU İLE KONTROL SİSTEMİ UYGULANACAKTIR

ODAMIZA GİRİŞLERDE HES KODU İLE KONTROL SİSTEMİ UYGULANACAKTIR
10.09.2020
  •  A 

 

 

Değerli Üyelerimiz,

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan Hayat Eve Sığar (HES) kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu, Odamız tarafından da 14 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Odamıza iş veya ziyaret için gelecek olanlardan HES kodları istenerek, girişte ilgili sistemlerden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde odamıza misafir ya da ziyaretçi kabul edilecektir. Tüm üyelerimizden ve Odamızı ziyaret edecek misafirlerimizden Covid-19' un yayılımını önlemek, çalışanların ve misafirlerimizin sağlığını korumak amacıyla uygulanan bu kontrol sistemine, hijyen, sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uygun davranmalarını rica eder, HES kodu olmayan kişilere ise kod alımında personelimiz tarafından yardımcı olunacağını belirtiriz.

HES Kodu Nasıl Alınır?

1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden,

"HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir.

"HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

--> HES uygulamasını AppStore’dan indirmek için tıklayın.

--> HES uygulamasını Google Play’den indirmek için tıklayın.

2- SMS yöntemi ile

HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır  ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

3-  e-Devlet sistemi üzerinden

e-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.

HES kodu ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki linki tıklayabilrisiniz.

https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html