EBSO, TATSO ve ASCAME üyesi

24.08.2006
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Birliği üyeliğine kabul edilirken, Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (ASCAME) üyeliği de yeniden canlandırıldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Birliği üyeliğine kabul edilirken, Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (ASCAME)  üyeliği de yeniden canlandırıldı.  EBSO’yu TATSO ile ASCAME’de Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın temsil edecek.

TATSO ile oluşturulan yakınlaşma ile her iki tarafın tüccar ve sanayicisine işbirliği imkanları yaratacağını kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın, “Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Türk ve Alman ekonomileri arasında köprü işlevi gören ve her iki ülke ekonomik çevrelerini daha da yakınlaştırmayı amaç edinmiş bir platform. Odanın kuruluşu İstanbul’da 1994 yılında Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK)  ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokolle gerçekleşmiş. Bu protokole göre her iki ülkede birer Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası kurulması öngörülmüş” dedi.

Alman tarafının İstanbul’da faaliyet gösteren Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nı 1994 yılında kurduğunu aynı protokole göre Almanya’da faaliyet gösteren Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın da 22 Ekim 2003 tarihinde Köln’de kurulduğunu hatırlatan Taşkın, “DIHK ve TOBB, yönetim kurulunda birer temsilci ile temsil ediliyor. Ayrıca TOBB ve DIHK bütün bilgi ve iletişim altyapısıyla TATSO’yu destekliyor” diye konuştu.

ASCAME üyeliği canlandırıldı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (ASCAME) ye olan üyeliğini de canlandırdı.

ASCAME’nin uluslararası kapsamda ve kar amaçlı olmayan, Akdeniz’de kıyısı bulunan ülkelerin Oda ve bağlı kuruluşlarından oluşan bir kuruluş olduğunu belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, “Birliğin temel amacı, Akdeniz Bölgesi’nde ekonomik kalkınma, mübadele ve işbirliğini amaçlayan araştırma ve müşterek faaliyetlerin koordinesi, icrası ve geliştirilmesi maksadı ile üyeleri arasında sürekli ve yakın bir işbirliği kurmaktır” diye konuştu.

Taşkın, bu üyelik sayesinde ASCAME’ye üye ülkelerle karşılıklı ticari ilişkileri geliştireceklerini kaydetti.