TOBB Nefes Kredisi hk.

04.05.2020

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla, koronovirüs pandemisinden etkilenen küçük işletmelerin faydalanabileceği yeni Nefes Kredisi devreye alınmıştır.

Kapsamı;

Krediye, cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler başvurabilecekler.

- TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, kredinin yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak.

- Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak.

- Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.

- Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiklik gösterebilecek.

- Kredi'de binde 3 bankalara, binde 75 ise KGF'ye komisyon ödenecektir.

Kredi müracaatlarının değerlendirilmesi başvuru yapılan banka tarafından yapılmaktadır.

Başvuru;

Krediye başvurmak için gerekli olan “NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİNDİR” ibareli Oda sicil kayıt ve Faaliyet Belgesini tüm üyelerimiz, SADECE internet sitemizden (https://alto.org.tr/tr/Sayfa/82-online-islemler) temin edebileceklerdir. Söz konusu belgenin temininden sonra protokole taraf olan bankaların herhangi bir şubesine giderek kredi başvurusunda bulunabileceklerdir.

Üyelerimizin bilgilerine sunar, sağlıklı günler dileriz.

Nefes Kredisi'nin detaylarına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Aliağa Ticaret Odası