Firmalara, KGF ile işe devam desteği

Firmalara, KGF ile işe devam desteği
01.04.2020
  •  A 

 

Kamu bankaları ve katılım finans kuruluşlarıyla tüm sektörler ve firmalar için “İş'e Devam Desteği” başlatıldı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank yaptıkları ortak açıklamada, kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için ‘İşe Devam Kredi Desteği’ni hayata geçireceğini duyurdu. Salgından etkilenen tüm firmaların başvurabileceği krediler, yıllık ciroya göre en küçük grupta tavan 10 milyon TL’ye kadar, en büyük grupta tavan 100 milyon TL’ye kadar olabilecek. Kamu bankalarının kredi desteğinde başlıca özellikleri şöyle olacak:

  • 6 ay anapara ve faiz ödemesiz
  • Toplam 36 ay vadeli 
  • Faiz oranı yıllık yüzde 7.5.

KGF KEFALETLİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada, kamu bankaları ve katılım finans kuruluşlarıyla tüm sektörler ve tüm firmalar için ‘İş'e Devam Desteği’ başlattıklarını belirterek, “Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanan bu destek için şartımız istihdamın korunması olacak” dedi.

TAKSİT KOLAYLIĞI

Öte yandan, bu destekten farklı olarak, kamu bankaları ve özel bankalar müşterileri için bazı kolaylıklar açıklamıştı. Bankalar, müşterilerinin halen devam etmekte olan kredi taksitlerini öteleme veya yeniden yapılandırma imkanı açıkladı, ayrıca ilave limit açacaklarını duyurdu.