ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘SANAYİ VE MESLEKİ EĞİTİM’ PANELİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘SANAYİ VE MESLEKİ EĞİTİM’ PANELİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
30.10.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen ‘Sanayi ve Mesleki Eğitim’ panelinin konuğu oldu.

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu’nun son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği programda, öğrenciler kariyerlerini planlarken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Etkinlikte konuşan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, üniversite öğrencilerine öğrencilik hayatından iş hayatına geçiş sürecini ve bu süreçte bazı yapılması gereken hedef ve planlamaları anlattı.

‘Kendinize yatırım yapın’

ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka panelde öğrencilere Aliağa’da çalışma olanakları, hangi sektörlerde hangi mesleklere ilgi duyulduğu konusunda bilgiler vererek, “Mesleki eğitim ülkenin ve gençlerin geleceğine bir yatırımdır. Günümüzde mesleksiz, vasıfsız bir kişinin iş bulma olanağı giderek azalıyor. Özellikle Aliağa ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları mesleki ve teknik eğitim alanında iyi eğitim almış nitelikli ara personel vasfında istihdam imkânı sağlıyor. Bu noktada kendinizi iyi tanımalı, yeteneklerinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi iyi bilmelisiniz. Kendinize yatırım yaparak geleceğe kendinizi en iyi şekilde hazırlamalısınız” dedi.

‘Bir işi yapın ama çok iyi yapın’

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, öğrencilerin sevdikleri alanlara yönelmek kadar, ülkenin ihtiyaç duyacağı, çalışma olanakları geniş alanlardaki mesleklere yönelmeleri gerektiğini ifade ederek, “Hayatınız boyunca mutlu olacağınız, sizi geliştirecek bir iş hayatı seçin. ‘Her işi yaparım’ demeyin, bir işi yapın ama çok iyi yapın. Artık hepimiz dünya vatandaşıyız. Bunun için mutlaka yabancı lisan öğrenip dünyayı da takip edin” diye konuştu.

İkili eğitim geliştirilmeli

Avrupa'da mesleki eğitim için Türklerin eski ahilik sisteminin modernize edilerek kullanıldığını anekdotlarla aktaran Saka, “İkili eğitimle öğrencilerimiz teorik eğitimin yanında pratik eğitim alırlarsa daha donanımlı olmalarını sağlarız. Hali hazırda bu sistemin uygulandığı örnekler var ve oldukça başarılı bir şekilde sonuç alınıyor. Nitelikli personel yetiştirmek amacıyla öğrencilerin yarım gün teorik ve yarım gün de uygulamalı eğitim aldıkları modeli yaygınlaştırdığımız zaman, mezun öğrenciler eğitim aldıkları işletmelerde zorlanmadan iş bulabilecek ve sanayi kuruluşlarınca da tercih edilecektir” şeklinde konuştu.

Neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleşen ve öğrencilerin memnuniyetlerini dile getirdiği buluşma Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Levent Pelit’in ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka’ya teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

  • ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘SANAYİ VE MESLEKİ EĞİTİM’ PANELİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
  • ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘SANAYİ VE MESLEKİ EĞİTİM’ PANELİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
  • ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘SANAYİ VE MESLEKİ EĞİTİM’ PANELİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU