ALTO’dan Yapı Fuarı Çıkarması…

24.03.2006
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 18. Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi dün başladı. fuara Aliağa Ticaret Odası da 35 kişilik inceleme ve alım heyetiyle katıldı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 18. Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi dün başladı. Açılışa Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez ve çok sayıda işadamı ile fuardaki 279 firmanın temsilcisi katıldı. Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin ev sahipliğini yaptığı ve 16 ülkeden 279 firma ve temsilciliğinin ürünlerini sergilediği fuara Aliağa Ticaret Odası da 35 kişilik inceleme ve alım heyetiyle katıldı.

ALTO ÜYELERİ YAPI VE YAŞAM FUARINA KATILDI -

Yapı-inşaat sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlerin buluştuğu bir platformu niteliğini taşıyan fuara Aliağa Ticaret Odası da inşaat sektörü üyelerini götürerek bir ilk’i başlatırken, heyet fuardaki 279 firmanın ürünlerini ve uyguladıkları yeni teknolojiyi görme fırsatı buldu. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka başkanlığındaki Aliağa heyeti fuarda, sergilenen ürünleri ve yeni uygulamaları inceleme fırsatı buldu. Heyet üyeleri, çeşitli iş bağlantıları da yaptı.

“YAPI VE YAŞAM FUARLARI, KENTLERİN ÇAĞDAŞ NORMLARDA YAPILANMASI İÇİN SEKTÖRE YOL GÖSTERİCİ BİR REHBER NİTELİĞİNİ TAŞIYOR.”-

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Bursa Yapı ve Yaşam Fuarının, Türkiye'nin en köklü ve kapsamlı yapı fuarlarından biri olduğunu dile getirerek, "Fuar kapsamında faaliyet gösteren üyelerimizi ve meslek komite temsilcilerimizi Bu fuara getirdik. Yapı ve yaşam fuarları, kentlerin çağdaş normlarda yapılanması için sektöre yol gösterici bir rehber niteliğini taşıyor. Aliağa Ticaret odası olarak, Aliağa'da ticaret –sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizin fuarlarda gerek ziyaretçi gerekse de katılımcı firma olarak yer almasını destekliyoruz." Dedi.

YAŞAM KALİTESİNİN ARTMASI VE YAŞANABİLİR ÇAĞDAŞ KENTLER YARATMANIN TEMEL KOŞULU MİMARİDEN İNŞAATA KADAR YAPI SEKTÖRLERİNİN BU GELİŞİMİ İYİ TAKİP ETMESİYLE MÜMKÜNDÜR.-

Aliağa Ticaret odası Başkanı Saka, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden profesyonellerin gezdiği fuarda, kapı-pencereden asansöre, kiremitten vitrifiyeye, şömeniden çatı kaplamalarına, jakuziden havalandırmaya yüzlerce çeşit son teknoloji ürünün görücüye çıktığını belirterek “Yapı ve inşaat sektörü hızla gelişiyor. Bu gelişimi takip edebilmenin yolu da fuarlardan geçiyor. Yaşam kalitesinin artması ve yaşanabilir çağdaş kentler yaratmanın temel koşulu mimariden inşaata kadar yapı sektörlerinin bu gelişimi iyi takip etmesiyle mümkündür. Bursa Yapı ve Yaşam fuarına Aliağa heyetinde ziyaretçi olarak katılan 35 sektör temsilcisi arkadaşımız için bu ziyaret çok faydalı oldu" dedi. Geçtiğimiz yıl 38 bin 327 kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuara, Gürcistan, İran ve çeşitli Balkan ülkelerinden ticari alım heyetlerinin geleceği ve yurt içindeki 30'un üzerinde farklı şehirden profesyonel heyetlerin katılacağı öğrenildi.