ALİAĞA’DA AMATÖR DENİZCİ, KISA MESAFE TELSİZ OPERATÖRÜ EĞİTİM VE SINAVI YAPILDI

ALİAĞA’DA AMATÖR DENİZCİ, KISA MESAFE TELSİZ OPERATÖRÜ EĞİTİM VE SINAVI YAPILDI
26.09.2019
  •  A 

Aliağa Liman Başkanlığı ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve ilçedeki meslek odaları arasında yapılan ortak çalışma sonucu, oda üyeleri ve ilçe vatandaşlarına yönelik amatör denizcilik belgesi ve kısa mesafe telsiz operatörü eğitim ve sınavı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Aliağa’daki meslek odalarına yapılan yoğun başvuru sonucunda amatör denizcilik belgesi eğitim ve sınavı yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde, kısa mesafe telsiz operatörü eğitim ve sınavı ise 150 kişinin katılımıyla Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonu’nda yapıldı.

Aliağa Liman Başkanlığı yetkililerince, katılımcılara sınav öncesinde slayt gösterisiyle eğitim verildi. Eğitim sonunda katılımcılara sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan kursiyerler Amatör Denizcilik ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi almaya hak kazanacak.

Amatör Denizci Belgesi (ADB) boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyeti, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesi ise hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknelerde bulunan VHF telsiz cihazı kullanma ehliyeti olma özelliğini taşıyor.

Başvuruların oldukça yoğun olduğu Amatör Denizcilik Belgesi ile Kısa Mesafe Telsiz Operatörü eğitim ve sınavları ilçede düzenlenmeye devam edecek.

  • ALİAĞA’DA AMATÖR DENİZCİ, KISA MESAFE TELSİZ OPERATÖRÜ EĞİTİM VE SINAVI YAPILDI
  • ALİAĞA’DA AMATÖR DENİZCİ, KISA MESAFE TELSİZ OPERATÖRÜ EĞİTİM VE SINAVI YAPILDI