Çevre Dostu Organize: ALOSBİ

26.06.2006
10 milyon m2'lik alana kurulan Türkiye’nin en büyük OSB’si Aliağa organize Sanayi Bölgesi, çevreci yatırım ve uygulamalarıyla da büyük ilgi görüyor.

İzmir’in Aliağa ilçesinde 10 milyon m2’lik alanda kurulan ve 400 fabrikanın ürerim yapacağı Türkiye’nin en büyük OSB’si Aliağa organize Sanayi Bölgesi, çevreci yatırım ve uygulamalarıyla da büyük ilgi görüyor.

Bölgede 2005 yılında kurulan Ali Coşkun hatıra ormanının ardından geçtiğimiz ay da “her yatırımcının bir dikili ağacı olsun” sloganıyla 15 bin adet fidanın dikiminin gerçekleştirildiği bölgenin çevre duyarlılığı, sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekti. Son olarak Tire’de çevrenin korunarak yeşil bitki örtüsünün korunması amacıyla özverili çalışmalar yapan Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği, ALOSBİ yönetim kurulu başkanı Atıl Akkan’a çevreye katkılarından dolayı onur belgesi verdi.

Dernek tarafından Akkan’a takdim edilen Onur belgesinde “ALOSBİ’nin çevreye duyarlılığı konusunda göstermiş olduğunuz katkılarınız için teşekkür ederiz” ibaresi bulunurken, ALOSBİ Yönetim Kurulu başkanı Atıl Akkan, “çevre ile sanayinin birlikte olabileceğinin en güzel örneği ALOSBİ’dir. ALOSBİ’de bizim ve yatırımcılarımızın çevre duyarlılığı hep sürecek” dedi.

“ALOSBİ ilklere imza atmaya devam ediyor. Yapılan her yeni çalışma, atılan her adım, ALOSBİ’nin parmakla gösterilmesini, hedeflerini daha da yukarıya çekerek, başarılarıyla örnek bir sanayi kenti olmasını sağlıyor.” Diye konuşan ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Akkan, “Bölgede 26.05.2005 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn. Ali COŞKUN’un fidan dikme törenine katılması ile birlikte Sn. Ali COŞKUN Hatıra Ormanı oluşturulmaya başlanmıştır. Bundan kısa bir süre sonra da, bölgemizde yatırım yapacak ve yapmakta olan firmalarımızın ve bölgemize emeği geçenlerin, bölge bir dikili ağacının olması düşüncesiyle, 15.000 adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir.” Dedi.

ÇEVRE DOSTU SANAYİ BÖLGESİ: ALOSBİ

Bölgede çevreci uygulama ve anlayışın devam edeceğini kaydeden Akkan, “Bu sadece bir başlangıçtır. Çevre dostu sanayi bölgemizin attığı bir adımdır. Bölgemizi yaşayan bir bölge haline getirmek en büyük idealimizdir. Öyle ki, sanayi tesislerimiz bölgemizin kalbi ise, toplam 3.000.000 m2 alanda 300.000 adet fidan dikmek suretiyle oluşturacağımız yeşil alanlar da bölgemizin akciğerleri olacaktır. Attığımız bu ilk adımlar Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Dernek Başkanlığı tarafından takdir görerek, bölgemizin onur belgesi ile ödüllendirilmesi bizler için çok büyük bir moral olmuştur.” Dedi.