AMATÖR DENİZCİ BELGESİ TEMEL EĞİTİM VE SINAV PROGRAMI HAKKINDA

06.08.2019
  •  A

SAYIN ÜYEMİZ,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 'Hedef 2023 Bir Milyon Amatör Denizci' Projesi kapsamında verilen Amatör Denizci Belgesi'ni almak için T.C. Aliağa Liman Başkanlığı ile Odamız ve Aliağa’daki Meslek Odaları arasında yapılan ortak çalışma sonucu, yeterli talep toplanması durumunda Eylül ayı içerisinde Odamız hizmet binasında üyelerimize özel Amatör Denizcilik Eğitimi ve Sınavı gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Eğitim sonunda yapılacak sınav sonucuna göre, başarılı olanlar belgeyi almaya hak kazanacaktır. Söz konusu eğitime ve sınava katılabilmek için aşağıda yer alan Başvuru Formunu ve gerekli belgeleri 26 Ağustos 2019 (Pazartesi) günü saat 17.30’a kadar Odamız'a teslim etmeniz gerekmektedir.

Amatör Denizci Belgesi ile ticari amaç olmaksızın münhasıran gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanılan, ulusal standarda göre ölçüldüğünde boyu (LH) 2,5 metreden küçük ve 24 metreden büyük olmayan, mülkiyeti gerçek kişilere veya faaliyet konusu su sporları olan dernek veya vakıflara ait tekneler ile bu şartlardan bir veya birkaçını haiz olmamakla birlikte, bağlama kütüğüne kayıtlı olup özel tekne ruhsatnamesi almış olan tekneler kullanılabilecektir.

Başvuru Formu'na ulaşmak için tıklayınız.