Bu Güvenlik Kursunu Kaçırmayın

11.07.2006
Aliağa Ticaret Odası ikinci kez düzenleyeceği Özel Güvenlik Eğitim kursunda başvuru süresi 13 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

Aliağa Ticaret Odası ilçedeki genç nüfusun eğitim programlarına katılarak nitelikli işgücüne dönüştürülmesine yönelik olarak ikinci kez düzenleyeceği Özel Güvenlik Eğitim kursunda başvuru süresi 13 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

ALTO,   2. ÖZEL GÜVENLİK KURS EĞİTİMİNİ VERECEK

Aliağa Ticaret Odası işsiz gençlere önemli bir fırsat sunuyor. Oda tarafından ikinci kez düzenlenecek olan Özel Güvenlik Eğitimi başvuruları 13 Temmuz Çarşamba günü sona erecek..

Aliağa Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Aliağa’daki sanayi kuruluşlarının ve ALOSBi içindeki yatırımcıların sertifikalı özel güvenlik ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Şubat ayında özel güvenlik eğitimi düzenlendiği hatırlatıldı. Söz konusu eğitime katılanların belgelerini aldıktan sonra çeşitli kurumlarda hemen özel güvenlik elemanı olarak istihdam edildiğini belirten Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, vatandaşlardan gelen yoğun istekler üzerine önümüzdeki günlerde kursun ikinci kez düzenleneceğini açıkladı. İzmir’de özel güvenlik alanında faaliyet gösteren ASES Güvenlik şirketi- ALTO işbirliğinde ikinci kez düzenlenecek olan kursa başvurular 13 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

EĞİTİME KATILANLAR İŞE YERLEŞTİ

Geçtiğimiz yıl çıkan 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun uyarınca şirket ve kurumlarda istihdam edilecek olan özel güvenlik elemanlarının “Özel Güvenlik Sertifikası” alma zorunluluğu getirildiğini söyleyen Saka Aliağa Ticaret Odası tarafından şubat ayında düzenlenen kurs ile ilçede ikamet eden 45 gencin sertifika aldığını kaydetti.

2. ÖZEL GÜVENLİK KURSUNU KAÇIRMAYIN

Aliağa’da özellikle işsiz gençlerin ikinci kez düzenlenecek kursa mutlaka katılması gerektiğini dile getiren Saka, “Bu eğitimle, Aliağamızda, belgesi olan özel güvenlik elemanı sayısını arttırarak yakın gelecekte özel güvenlik sektöründe ortaya çıkacak eleman talebini karşılamak istiyoruz. İkinci kez düzenlenecek bu eğitim özellikle ilçemizdeki gençler için büyük bir fırsattır. Kursa katılmak isteyenlerin Odamıza başvurularını bekliyoruz” Dedi.

Aliağa Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre Lise Mezunu olan ve 21 yaşını doldurmuş herkes kurs ve servis hizmeti için 385 YTL ödeyerek silahlı eğitim kursuna katılabilecek.

Ortaokul mezunu olan ve 18 yaşını doldurmuş kişilerin katılabileceği silahsız özel güvenlik eğitiminin ücreti ise 275 YTL olarak belirlendi. Kurslar 13 Temmuz’da başvuruların sona ermesinin ardından başlayacak.