ALTO GİRİŞİMCİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

ALTO GİRİŞİMCİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
19.06.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile her yıl başarılı iş fikri olan yeni girişimcileri kent ve ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile bu yıl girişimci adaylarına yönelik ikincisi düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

25 kişinin katılım gösterdiği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde; KOSGEB Eğitmeni İlhan Başar tarafından kursiyerlere, destek unsurları, iş planı hazırlama ve bu süreçte başarılı bir işletmeye sahip olmalarını sağlayacak kendi rol ve sorumluluklarını vurgulamaya yönelik bilgiler verildi.

REFAH SEVİYESİNİ ARTIRMAK GİRİŞİMCİLİKTEN GEÇİYOR

Girişimcilik eğitimi hakkında değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, küresel boyutta yaşanan değişime ayak uydurmanın ve ekonomik refah seviyesini artırmanın yollarından birinin girişimciliği geliştirmek olduğunu söyledi.

AMACIMIZ GİRİŞİMCİLİK RUHUNU AŞILAMAK

Aliağa Ticaret Odası olarak girişimciliğin yaygınlaşması ve yeni girişimcilerin iş hayatına katılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Ertürk, “Beklentimiz, proje kapsamında eğitim alan girişimcilerimizin çalışan, üreten, katma değer ve istihdam sağlayan, başarılı birer iş insanı olarak iş dünyasında yerlerini almalarıdır. Oda olarak girişimcilik ruhunun aşılanması ve gelecekte girişimci sayısının artırılması için yürüttüğümüz ve katkıda bulunduğumuz çalışmalarımızı sürdürme kararlılığındayız” dedi.

500 GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİK

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında bugüne kadar 500’e yakın girişimci yetiştirdiklerini ifade eden Ertürk, “Yılsonuna kadar eğitim programlarımız devam edecek. ALTO olarak girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

  • ALTO GİRİŞİMCİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
  • ALTO GİRİŞİMCİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR