ERTÜRK: ARTIK ENERJİMİZİ EKONOMİYE ODAKLANDIRMALIYIZ

ERTÜRK: ARTIK ENERJİMİZİ EKONOMİYE ODAKLANDIRMALIYIZ
01.04.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, yerel seçim sonuçlarının Aliağa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, “31 Mart 2019 günü sandığa giderek oyunu kullanan, bölgemizin ve ülkemizin geleceği ile demokrasisine sahip çıkan tüm halkımıza teşekkür ediyor; ülke genelinde münferit olarak yaşanan elim olaylar nedeniyle ülkemize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Yaşanan münferit olaylar haricinde seçimlerin kayda değer bir şekilde huzur ortamında ve yüksek katılımla gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Var olan tablonun milletimizin demokrasiye gösterdiği önemi ortaya koyması açısından önem arz ettiğini görmüş bulunuyoruz” dedi.

Başkan Ertürk, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile birlikte artık seçimleri geride bıraktık. 4.5 yıllık seçimsiz bir dönme girmiş bulunuyoruz. İçerisinde bulunduğumuz konjonktür gereği toplumun tüm kesimleri olarak tüm enerjimizi, ülkemizin ilk gündemi olan ekonomiye kanalize ederek bu süreyi yapısal reformların hayata geçirildiği bir dönem olarak geçirmemiz gerekiyor.

Önümüzdeki 4.5 yıllık sürede ekonomik kalkınma sürecinin yanı sıra bölgemizin planlama ve yapısal sorunlarının çözümüne katkı koyacağına inancımız tam olup; kurum ve kuruluşlar arası diyalog kanallarının açık olacağını ve ortak çalışma platformlarının bölgemize sağlayacağı katkının da farkındayız. Çünkü bölgemiz önümüzdeki dönem içerisinde büyük yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam edecek ve bu yatırımlardan Aliağa’nın yerel ticari potansiyelini aktif hale getirecek birlikteliğin büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Ülkemizin ve bölgemizin kalkınması için kurumlar arası diyaloğa ve birlikteliğe inanan vizyonumuz çerçevesinde elimizden gelen tüm katkıyı koymanın bölgemize ve ülkemize sağlayacağı faydalara inanıyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum.”