ALİAĞA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK

ALİAĞA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK
11.03.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan 2019 istihdam seferberliği kapsamında sunulan desteklerden Aliağalı iş insanlarının da yararlanmaları çağrısında bulundu.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Türkiye genelinde başlatılan 2019 istihdam seferberliği ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aliağa Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hamdi Erdem ve Uğur Akyıldız, Meclis Başkan Vekilleri Şenol Dönmez ve Yüksel Tezcan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Atalan, Abbas Gidici, Dr. Y. Kemal Aygün, Burak Öztabak, Koray Örnek ile basın mensupları katılım sağladı.

ALTO Başkanı Ömer Ertürk konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden sorumlu Bakanlar, Oda ve Borsa başkanları ile TOBB Sektör Meclisi Başkanlarının katılımıyla 21 Ocak günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasının başlatıldığını hatırlattı.

Kampanyaya istinaden; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yoğun bir çalışma gerçekleştirerek istihdam teşviklerine ilişkin önerilerini hazırladığını belirten Başkan Ertürk, “Pek çoğunun kabul gördüğü bu teşvik konuları Torba Kanuna eklendi ve TBMM’den hızla geçirilerek Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girdi. Çok önemli bir süreçte başlatılan bu kampanya 8 farklı destekle hem toplumsal hem de ekonomik açıdan önemli bir katkı sunuyor” dedi.

Bunlardan ilkinin nisan ayı sonuna kadar sağlanacak her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücret, sigorta primleri ve vergisinin devlet tarafından karşılanacağını belirten Ertürk, “2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.” diye konuştu.

Ertürk, iş dünyasına açıklanan teşviklerden yararlanma çağrısı yaparak, tüm bu teşviklere ilişkin detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabileceğini söyledi.

 

  • ALİAĞA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK
  • ALİAĞA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK