ALİAĞA’DA SINAV ALANI İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE MYK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALİAĞA’DA SINAV ALANI İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE MYK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
07.02.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası ile HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi) arasında sınav alanı işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde ilk sınav Makine Bakımcı Seviye 3 ve Seviye 4 ile Çelik Kaynakçı Seviye 3 alanlarında HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan sınav öncesi düzenlenen törene Aliağa Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilgehan Kurtcebe katılım gösterdi.

MYK sınavları HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek

İmzalanan protokol kapsamında Aliağa Ticaret Odası’nın MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ) aracılığıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayımlanan ulusal yeterlilik doğrultusunda yapılacak Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme sınavlarının HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi eğitmenleri ve sınav alanlarında yapılmasını sağlanacak.

MEYBEM ile 41 meslek dalında MYK sınavları yapılabilecek

Ağır ve tehlikeli işler sınıfında zorunlu olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraki olan MEYBEM tarafından gerçekleştirilen 41 Meslek dalındaki MYK sınavları herhangi başka bir yere gidilmesine gerek kalmadan Aliağa’da Aliağa’nın imkanlarıyla yapılacak.

Protokol sektör ve okul işbirliği açısından önemli

Sınav alanını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gören ve adaylara başarılar dileyen ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Aliağa Ticaret Odası olarak eğitim ve belgelendirme hizmetleriyle ilgili faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenleme ile belgesiz çalışmak mümkün değil. MEYBEM ile yaptığımız çalışmalarla İzmir’de en çok sınav ve belgelendirme yapılan ilçe odalarından biriyiz. Yeni talepler de gelmeye devam ediyor. ALTO olarak 2016 Mayıs ayından bugüne kadar düzenlediğimiz sınavlar başarıyla tamamlandı ve sınavı geçenler belgelerini aldı. Oda olarak üye firmalarımızın çalışanları ve ilçedeki belge almak isteyen vatandaşlarımızın mesleki yeterlilik belgesi alması için ALTO olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız protokolle mesleki yeterlilik ve belgelendirme sınavlarımızı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştireceğiz. Yani MYK sınavlarını herhangi başka bir yere ya da fabrikaya gitmeye gerek kalmadan Aliağa’da Aliağa’nın imkanlarıyla yapacağız. Bu durum sektör ve okul işbirliği açısından da çok önemli bir gelişme. Bu işbirliğinin örnek teşkil edeceğini düşünüyorum” dedi.

  • ALİAĞA’DA SINAV ALANI İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE MYK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • ALİAĞA’DA SINAV ALANI İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE MYK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ