İMEAK DTO’DAN ALTO’YA NEZAKET ZİYARETİ

İMEAK DTO’DAN ALTO’YA NEZAKET ZİYARETİ
02.02.2019
  •  A 

Şube ziyaretleri dolayısıyla Aliağa’da üyeleri ile birlikte sektör değerlendirmelerinde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve yönetim kurulu üyeleri protokol ziyaretleri kapsamında Aliağa Ticaret Odası’na ziyarette bulundu.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Aliağa’nın ülke ve bölge ekonomisi için önemine değinilirken, bölgenin ekonomik ve ticari sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve yönetim kurulu üyeleri ile İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Meclis Başkanı İsmail Önal ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

İMEAK DTO yönetimine, Aliağa ekonomisi ve deniz ticareti ile ilgili detaylı bilgiler veren ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa’nın mevcut ekonomik ve jeostratejik potansiyeli ile Türkiye’de istihdamın, üretimin ve ticaretin merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, “Bölgemizdeki petrol ve petrokimya endüstrisi, enerji üretimi, demir çelik sektörü, organize sanayi bölgesi, LNG tesisleri, gemi söküm, liman ve lojistik yatırımları ile Aliağa, ülke ve bölge ekonomisine sağladığı katkılar ile ülkemizin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinin başında geliyor. Aliağa’nın sanayi ve ticaret anlamında artan yatırımlarla birlikte ilçede özellikle diğer sorunların arasında ön plana çıkan ulaşım altyapısı ve hastane ihtiyacı noktasında çok önemli ihtiyaçlar bulunuyor. Söz konusu ihtiyaçların giderilmesi için birlikte hareket edebilmek büyük önem arz ediyor. Bu noktada sizlerin destekleri de bizim için önemli. Sizlerin İstanbul’dan Aliağa’ya gelmeniz ve bölgenin nabzını tutmanız bizleri mutlu etti. Aliağa’nın deniz taşımacılığında daha ileriye gitmesi için bizler ALTO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve her zaman Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi yönetimi ile görüş alış verişinde bulunuyoruz. Temennimiz bu ziyaretin bölgemiz ve deniz ticareti için amacına ulaşmasıdır. Bu konuda gerekli çalışmalar yapacağınızdan eminiz” dedi.

Aliağa’nın liman ve lojistik sektörleri bakımından önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran ise, “Aliağa liman ve denizcilik konusunda önemli ve hacimli bir ilçemiz. Petrokimya, demir-çelik ihracatı, liman, lojistik ve gemi geri dönüşüm gibi önemli kuruluşlara sahip olan Aliağa, Türkiye’nin önde gelen sanayi ve liman şehirleri arasında yer alıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte şubelerimize daha yakın olacağız dedik. Bizim Oda yapımız sizinkilere göre biraz farklı, İstanbul Marmara, Ege Akdeniz ve Karadeniz’i kapsayan çok geniş bir yapıya sahibiz. Her fırsatta İstanbul dışına çıkarak bölgedeki üyelerimiz ve iş kollarını ziyaret ediyoruz. Aliağa’da da çok güzel izlenimlerimiz ve tespitlerimiz oldu. Sizlerin bizlere bölge ekonomisi ile ilgili vermiş olduğu bilgiler, tespitler bizler için çok önemli. Bu noktada bölgedeki sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yaparak hep birlikte hareket edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Ziyaret, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran’ın Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk’e ziyaret anısına plaket takdimi ile son buldu.