ALİAĞA'DA 'TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK' SEMİNERİ DÜZENLENECEK

ALİAĞA'DA 'TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK' SEMİNERİ DÜZENLENECEK
21.01.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası, iş dünyasını yakından ilgilendiren; alacak ve tazminata ilişkin ticari uyuşmazlıklarda da dava şartı haline getirilen arabuluculuk uygulaması ile ilgili bilgilendirme semineri düzenliyor.

İlk olarak işçi ile işveren arasında uzlaşma yöntemi olarak kullanılan, ticari uyuşmazlıklarda da 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren dava şartı getirilen ve mahkemelerdeki dava yükünü azaltması beklenen arabuluculuk sistemi ile ilgili tüm detaylar 23 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 15.00'da ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu’nda katılımcılarla paylaşılacak.

Moderatör olarak Avukat Meriç Kaptan ve konuşmacı olarak Avukat Begüm İpek ve Avukat Pelin Kaya’nın katılacağı seminerde “Ticari Davalarda Dava şartı Arabuluculuğa Başvurma, Ticari Davalarda Dava şartı Arabuluculuktan Muaf Olma, Türk Ticaret Kanunda Belirtilen Ticari Davalar, Mutlak Ticari Davalar, Özel Kanunlar Gereği Ticari Davalar” konuları başta olmak üzere arabuluculuk ile ilgili birçok konuya değinilecek ve katılımcıların soruları cevaplandırılacak.