KİRA YASASI HUKUKU’NUN TÜM DETAYLARI ALTO’DA ANLATILDI

KİRA YASASI HUKUKU’NUN TÜM DETAYLARI ALTO’DA ANLATILDI
28.10.2018
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası, günümüzde iş yeri ve konut kiralanmasında büyük önem kazanan ‘Kira Yasası Hukuku’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının açış konuşmasını Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk gerçekleştirdi. Başkan Ertürk açış konuşmasında, İşyeri ya da konut kiralarken yapılan sözleşmelerde dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunduğunu ve konunun uzmanları tarafından kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gerekenlerin hem kiralayan hem de kiracı açısından detaylarıyla aktarılacağını ifade etti.

Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Aliağa Ticaret Odası Hukuk Danışmanı Av. Meriç Kaptan ve Av. Yaşar Kılıç; mesken ve işyeri kiraları, kira artış oranları, tahliye sebepleri, kira sözleşmeleri unsurları ve dikkat edilmesi gereken hususlar, 32 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Kararda yapılan değişiklik ile kira bedeli konularında örnekler üzerinden katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısının devamında Stajyer Av. Kemal Özer; kira sözleşmelerinin vergisel boyutu konusunda sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.