TOBB İLE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE YURT DIŞI İŞ GEZİSİ DESTEĞİ HAYATA GEÇİRİLDİ

TOBB İLE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE YURT DIŞI İŞ GEZİSİ DESTEĞİ HAYATA GEÇİRİLDİ
10.10.2018
  •  A 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; KOBİ’lerimizin yurtdışı pazarlara açılmalarını sağlayabilmeleri, bu çerçevede yurt dışı iş gezilerini yaygınlaştırarak bu gezileri daha nitelikli hale getirip ihracat kapasitelerini artırabilmeleri adına KOSGEB’le yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleştirdi.

KOBİ’lerin yurt dışına gerçekleştirdikleri iş gezileri ve fuar ziyaretleri ihracatta başarı oranını büyük miktarda arttırmakta, uluslararası iş birliklerinin oluşmasına yardımcı olmakta ve üyelerimizin küresel-sektörel gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamaktadır.

Bu kapsamda TOBB, KOBİ’lerin yurt dışı iş gezilerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, bu gezileri daha nitelikli hale getirerek ihracat kapasitelerini arttırabilmek için KOSGEB ile yeni bir destek modeli konusunda iş birliği gerçekleştirmiştir.

Bahsi geçen destek modeli ile birlikte, belirlenmiş kriterler çerçevesinde sektörel olarak gerçekleştirilecek ve en az 10 KOBİ’nin katılım sağlayacağı yurt dışı iş gezileri, TOBB kanalı ile KOSGEB tarafından desteklenecektir.

Başvuruların TOBB tarafından incelenmesinin ardından talepler KOSGEB’e iletilecek ve KOSGEB’in nihai onayından sonra yurt dışı iş gezisine katılan KOBİ’ler destek almaya hak kazanacaktır.

Başvuru ve onay kriterleri, dikkat edilecek hususlar ile başvuru formları ve diğer tüm detaylara KOBİ Bilgi Sitesi’nin aşağıda yer alan linkleri vasıtası ile ulaşılabilmektedir.

KOBİ Bilgi Sistemi

http://kobi.org.tr/index.php/haberler/kob-haberler/1307-kobiler-icin-yurt-disi-is-gezisi-destegi-rehberi

http://kobi.org.tr/index.php/haberler/kob-haberler/1306-oda-borsalar-icin-yurt-disi-is-gezisi-destegi-rehberi

Üyelerimin bilgilerine sunarız.