BAŞKAN ERTÜRK’TEN 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

BAŞKAN ERTÜRK’TEN 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
17.09.2018
  •  A 

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, iyi bir eğitimin bir toplumu geri kalmışlıktan kurtardığı gibi modern, ileri, aydın bir toplum haline de getirdiğini ifade ederek, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının eğitim camiası hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, geleceğin sağlam temeller üzerinde kurulmasının ve yarınlara güvenle bakılmasının ön koşulunun, çocukların eğitim seviyesini yükseltmekten geçtiğinin altını çizen Başkan Ertürk, ”Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bir milleti yücelten ve ilerleten onun eğitimdeki başarısıdır. İyi bir eğitim; bir toplumu geri kalmışlıktan kurtardığı gibi modern, ileri, aydın bir toplum haline de getirir. Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır” dedi.

Başkan Ertürk, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi, teknolojik yenilik ve değişimlere uyum sağlaması; rekabetçi bir ekonomiye sahip olması, üreten, ürettiğini dış pazarlara satan, katma değeri yüksek ürünleri tasarlayan bir endüstriye sahip olabilmesi nitelikli insan gücü ile mümkündür.

Petrokimya, demir çelik, enerji, liman, gemi söküm sektörleri ve organize sanayi bölgesi ile Aliağa, ülkemizin en önemli sanayi kentlerinin başında geliyor. Bu noktada gerek ülkemizin gerek te ilçemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor.

Bu nedenle geleceğe kendimizi hazırlamak adına tüm paydaşların mesleki eğitime gereken önemi vermeleri gerektiğini vurgulayarak; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyen, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştireceğimize olan büyük inancımla, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, ailelerine ve öğretmenlerine üstlendikleri bu kutsal görev için teşekkür ediyorum.”