ALİAĞA İSTİŞARE VE ÇÖZÜM PLATFORMU TOPLANTISI ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALİAĞA İSTİŞARE VE ÇÖZÜM PLATFORMU TOPLANTISI ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
08.09.2018
  •  A 

 

Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu Toplantısı Aliağa Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Platform toplantısı, çalışma gruplarının gerçekleştirdiği oturum ile başladı. Çalışma gruplarının ardından ortaya çıkan gündem maddeleri aynı gün yürütme kurulunun yaptığı toplantıda görüşüldü.

ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu’nda yapılan toplantıya ilçedeki sanayi kuruluşlarının temsilcileri ile Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu çalışma grubu üyeleri katılım gösterdi.

Çalışma grupları toplantısının açılış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Çalışma gruplarında yapılacak müzakerelerin, ilgili bölgelerin genel sorunlarının ve firmasal sorunlarının önceliklerine göre tespitinin yapılmasını istedi.

Açılış konuşmasının ardından çalışma grupları toplantısına geçildi. Aliağa’daki sanayi ve ticaret bölgelerine göre ayrılan çalışma grupları, gerçekleştirdikleri toplantılarda Aliağa'nın ticari, sanayi, toplumsal ve firmasal sorunları ve bunların çözüm önerilerinin neler olması gerektiği ile ilgili çalışma gerçekleştirdiler. Tüm çalışma gruplarının gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde 25 madde halinde sıralandı ve yürütme kuruluna gündem olarak gönderildi.

Çalışma grupları toplantısının ardından aynı gün içerisinde toplanan yürütme kurulu, bu maddelerin içerisinde öncelikli olarak sağlık ve ulaşım konularındaki sorunları oluşturacak şekilde plan çalışmalarını gerçekleştirdi.

Yürütme kurulunda; ulaşım ve sağlık alanındaki sorunlarla ilgili yetkili kurumlara, konunun ilgilileri ile beraber sorunların iletilmesi konusunda karar alındı. Alınan karar neticesinde sorunların çözümüne yönelik yetkili merciler ile görüşmelere başlandı.