BAŞKAN ERTÜRK’TEN ALİAĞA İSTİŞARE VE ÇÖZÜM PLATFORMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

16.08.2018

Değerli Üyelerimiz ve Saygıdeğer Aliağalılar;

Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu olarak 08.08.2018 tarihinde ikinci toplantımızı gerçekleştirerek platformun çalışma gruplarını, organlarını ve yürüyüş yollarını değerli katılımcılarımızla birlikte belirledik.

Ağır sanayiden, petrokimyaya, lojistikten enerji sektörüne kadar birçok iş koluna hizmet eden Aliağa bölgesi birçok sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunlara ortak akıl ve birlikte müdahale etme imkanına kavuşmuş bulunmaktayız. Oluşturulan platform ile geniş bir alanda farklı iş kollarındaki firmaları bir araya getirme ve birlikte yürüme iradesini ortaya koyulmuş, bu irade çerçevesinde; platform çalışma yöntemlerine kadar organların oluşumu konularında karara varılmıştır.

Kısa bir süre zarfında çalışmaya başlayacak organlarımız dış paydaşların eklenmesi ile genişleyecek ve sorunlara çözüm üretilmesi noktasında; platformumuz çalışmalarını Odamız öncülüğünde yürütecek olup, sorunlara çözüm aramayı bireysel olarak değil, güçlü bir şekilde hep birlikte arayacağız.

Yukarıda belirtildiği üzere sorunlara, kuruluşlarca veya kişilerce bireysel olarak aranan ve bulunan çözümlerin toplumsal sorunların çözümünü daha karmaşık hale getirdiğinden dolayı; çözümler paydaşların temsil edileceği platformumuzda, kalıcı ve sorun üretmeyen çözümler olarak ilgili mercilere ilgili kişi ve kurumlar üzerinden sağlıklı bir şekilde iletilecektir.

‘Aldığımız ve alacağımız kararlar; geleceğimizi etkileyecek' ana felsefesi doğrultusunda gelişmeleri sizler ile paylaşmaktan onur duymaktayım. Tüm kamuoyuna saygılar sunarım.

Ömer ERTÜRK

Aliağa Ticaret Odası